ABD: Katar'ın tek taraflı bombalanması, İsrail'in veya Amerika'nın hedeflerine ulaşmasını sağlamaz
New York - ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği Geçici Maslahatgüzarı Dorothy Shea, Gazze'de barış görüşmeleri için arabuluculuk görevi yapan Katar'ın bombalanmasının, İsrail'in veya Amerika'nın hedeflerine ulaşmasını sağlamayacağını belirtti.
New York Haberleri - ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği Geçici Maslahatgüzarı Dorothy Shea, Gazze'de barış görüşmeleri için arabuluculuk görevi yapan Katar'ın bombalanmasının, İsrail'in veya Amerika'nın hedeflerine ulaşmasını sağlamayacağını belirtti.
Shea, Orta Doğu'da durum başlığı altında, İsrail'in Katar'ın başkenti Doha'da Hamas müzakere heyetine düzenlediği saldırıları görüşmek için toplanan BM Güvenlik Konseyi'nde konuştu.
Konuşmasının başında İsrail'in söz konusu hava saldırısında hayatını kaybeden Katarlı güvenlik görevlisinin ailesine ABD'nin içten taziyelerini sunan Shea, toplantıda hazır bulunan Katar heyetini de selamladı.
Shea, Barışı sağlamak için çok çalışan ve cesurca risk alan bağımsız bir ülke olarak Katar'ın tek taraflı bombalanması, İsrail'in veya ABD'nin hedeflerine ulaşmasını sağlamaz. ifadesini kullandı.
Bununla birlikte, herhangi bir BMGK üyesinin bu saldırıyı İsrail'in esirlerini eve getirme taahhüdünü sorgulamak için kullanmasının uygunsuz olduğunu söyleyen Shea, Hamas'ı ortadan kaldırma amacının değerli bir hedef olduğunu savundu.
ABD'li diplomat, Gazze'nin geleceğinde Hamas'a yer olmadığı görüşünü yinelerken, ancak bu şekilde, Gazze'de daha iyi bir geleceğe doğru ilerlenebileceği ve İsrail'in kendi sınırları içinde güvende olabileceği değerlendirmesinde bulundu.
Dorothy Shea, bu olayın talihsiz doğasına rağmen, Başkan Donald Trump'ın bunun bir barış fırsatı olabileceğine inandığını ve Katarlı yetkililere, topraklarında böyle bir şeyin bir daha olmayacağına dair güvence verdiğini vurguladı.
Shea, BMGK üyelerine, esirleri serbest bırakması, silahsızlanması ve teslim olması için Hamas'a baskı yapmaya devam etmeleri gerektiğini dile getirdi.