Türkiye'nin Gazze'ye umut taşıyan 17. İyilik Gemisi, El-Ariş Limanı'na demir atacak

TAKİP ET

Ankara - Geminin, limana öğle saatlerinde ulaşması öngörülüyor

Ankara Haberleri - Gazze için yardım malzemesi taşıyan 17. İyilik Gemisi'nin Mısır'ın El-Ariş Limanı'na demir atmak üzere son hazırlıklarını tamamladığı, öğle saatlerinde limana ulaşacağı öğrenildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda ve 17 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle hazırlanan yaklaşık 900 tonluk gıda malzemesiyle Mersin'den yola çıkan Akdeniz adlı gemide prosedürler tamamlandı.

Geminin, öğle saatlerinde El-Ariş Limanı'na demir atması ve AFAD yetkilileri tarafından karşılanması bekleniyor.

Türkiye, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye 14 uçak ve 16 gemiyle insani yardım gönderdi. Bölgede sağlanan ateşkesin ardından yola çıkan 17. İyilik Gemisi, bu kapsamda Gazze'ye yönelik destek çalışmalarının yeni aşamasını temsil ediyor.

afad İyilik gemisi