8. Uluslararası Dirençlilik Kongresi 2-4 Kasım’da Ankara’da

Ankara Haber — Afet risk yönetimi, iklim değişikliği, şehirleşme ve toplumsal dayanıklılık konularını kapsayan Uluslararası Dirençlilik Kongresi, 2-4 Kasım’da Ankara’da düzenlenecek.

8. Uluslararası Dirençlilik Kongresi 2-4 Kasım’da Ankara’da
8. Uluslararası Dirençlilik Kongresi 2-4 Kasım’da Ankara’da

Ankara Haberleri — Afet risk yönetimi, iklim değişikliği, şehirleşme ve toplumsal dayanıklılık başlıklarında en önemli ve kapsamlı etkinliklerden biri olarak kabul edilen Uluslararası Dirençlilik Kongresi, 2-4 Kasım'da Ankara'da düzenlenecek.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim ve Afet Politikaları Kurulu, AFAD ve Türk Kızılay paydaşlığında yapacağı kongre, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde katılımcılarını ağırlayacak.

8. Uluslararası Dirençlilik Kongresi, dönüşen dünya, iklim değişikliği, dirençli toplumlar, sürdürülebilirlik, bilgi teknolojileri ve etkin afet risk yönetimi gibi önemli temalar etrafında şekillenecek.

Bu yıl "Bilgi Teknolojileri Çağında Dirençlilik" ana temasıyla yapılacak kongre, kamu kurumlarını, akademisyenleri, yerel yönetimleri, sivil toplum kuruluşlarını ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirecek. Kongrede, güvenli ve afetlere dirençli şehirleşmenin yol haritası güncellenecek.

ODTÜ'den akademisyenler, sağlıklı kentlerin bilim ışığında inşa edilmesine ön ayak olacak konulara ilişkin toplantılar düzenleyecek.

Programla ilgili detaylı bilgiye "https://idrcongress.org/" adresinden ulaşılabilir.

  • Muhabir: ABDULLAH SARİCA
  • Yayınlayan: HÜLYA ATAKUL
  • Düzenleyen: SERDAR AÇIL
  • Editör: D. SERDAR YAYLA