Güncelleme - Almanya Haberleri : Almanya'da Berlin eyalet meclisi seçiminde, sandık çıkış anketlerine göre başbakanlığa Elif Eralp'i aday gösteren Sol Parti, yüzde 24,5 oyla ilk sırayı aldı.Berlin ve Mecklenburg-Vorpommern eyaletlerinde düzenlenen seçimlerde oy verme işlemi yerel saatle 18.00'de sona erdi.Alman Birinci Televizyonu ARD'nin açıkladığı sandık çıkış anketine göre, Berlin'de eyalet başbakanlığına Eralp'i aday gösteren Sol Parti, yüzde 24,5 ile ilk sıraya yerleşti.Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) yüzde 20 ile ikinci sırada yer alırken, Almanya için Alternatif Partisi (AfD) yüzde 16 oy aldı.Yeşiller yüzde 15 ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) yüzde 12'de kaldı.Sosyal Adalet ve Ekonomik Anlayış İttifakı'nın (BSW) oy oranı yüzde 5, Hür Demokrat Partinin (FDP) oy oranı yüzde 2,5 oldu.
Sol Parti, 2023'teki seçime göre oy oranını 12,3 puan artırırken CDU 8,2, SPD 6,4 ve Yeşiller 3,4 puan kaybetti. AfD ise oy oranını 6,9 puan artırdı.
Sol Parti, 2023'teki seçime göre oy oranını 12,3 puan artırırken CDU 8,2, SPD 6,4 ve Yeşiller 3,4 puan kaybetti. AfD ise oy oranını 6,9 puan artırdı.




