11. Big Bang Startup Challenge için geri sayım başladı

TAKİP ET

Bu yıl "Future Changers" temasının ön planda olacağı Big Bang Startup Challenge, 7-8 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek

İSTANBUL İTÜ ARI Teknokent'in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek tarafından gerçekleştiren, dünyadan ve Türkiye'den en iyi girişimcileri ağırlayan Big Bang Startup Challenge için geri sayım başladı.

İTÜ Çekirdek'ten yapılan açıklamaya göre, bu yıl "Future Changers" temasının ön planda olacağı Big Bang Startup Challenge, 7-8 Aralık tarihlerinde Uniq İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Dünyadaki en başarılı ilk 5 kuluçka merkezinden biri olan İTÜ Çekirdek, öncü, yenilikçi ve teknolojileri ile örnek teşkil eden çözümler geliştiren girişimlere kaynak sağlayacak.

Dünyanın farklı ülkelerinden ve tüm Türkiye'den girişimlerin buluştuğu etkinlik, geleceği değiştirecek teknoloji girişimlerine ev sahipliği yapacak.

- Girişimlerin toplam ciroları yaklaşık 500 milyon TL'ye ulaştı

Kuruluşundan bu yana 4 bin girişime ve 9 bin girişimciye destek olan İTÜ Çekirdek girişimlerinden 1.200'ü şirketleşti. Desteklenen girişimler 820 milyon TL'yi aşan yatırım aldı ve toplam ciroları 430 milyon TL'ye ulaştı.

İstanbul Sanayi Odası, Elginkan Vakfı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi/İstanbul Planlama Ajansı, Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği, İstanbul Havalimanı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu/Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği, AgeSA, Agito, AKSigorta, AXA Sigorta, HDI Sigorta, Neova Sigorta, Anadolu Efes, Coşkunöz, EnerjiSA, Ford Otosan, Golrang, Pasha Holding, Teknasyon, Teknoloji ile Üretelim, Yalçıner Patent ve Yapı Kredi Teknoloji gibi İTÜ Çekirdek'in Türkiye'ye değer katan, 20'yi aşkın paydaşı bulunuyor.

Paydaşların desteği ile İTÜ Çekirdek girişimleri, girişimcilik ekosisteminde öne çıkan liderlerle bir araya geliyor, mentorluk desteği alıyor ve yatırım-satışla sonlanan iş birliği görüşmeleri yapıyor.

11. Big Bang Startup Challenge İTÜ ARI Teknokent İTÜ Çekirdek