18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü

TAKİP ET

Ankara'nın Kahramankazan ve Beypazarı ilçelerinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin...

Ankara'nın Kahramankazan ve Beypazarı ilçelerinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kahramankazan'da Milli Egemenlik Alanı'nda gerçekleştirilen törende anıta çelenk sunuldu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler şiir okudu.

Kahramankazan Şehitliği'nde ise şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi, şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Ulu Cami'de de şehitler için mevlit okutuldu.

Programa, Kaymakam Abdullah Selim Parlar, Belediye Başkanı Serhat Oğuz, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

- Beypazarı

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende, Kaymakam Oktay Erdoğan ve Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karadede, Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra şehitlik ziyaret edilerek, din görevlilerince Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Mustafa Cankara Kültür ve Kongre Merkezi'nde ise Beypazarı Ortaokulu tarafından etkinlik düzenlendi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı programda, slayt gösterisi ve oratoryo sunuldu, öğrenciler şiir okudu.

Programın sonunda, Çanakkale Savaşı'nda askerin yemeği olan kuru ekmek ve hoşaf ikram edildi.

Programlara, Beypazarı Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Büyükbaş, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Yurtsever, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Haluk Muharrem Uzun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Uslu ile şehit aileleri katıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi kahramankazan şehitliği Milli Egemenlik Anıtı