18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü

TAKİP ET

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü...

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk Parkı'nda başlayan törende, Çubuk Kaymakamı Adem Keleş ve Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Gevher Nesibe Mesleki Teknik ve Anadolu ve Çubuk Anadolu İmam Hatip Liseleri öğrencilerince Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlen programda, Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi.

Kaymakam Keleş, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanı vatan yapan tüm şehitleri ve gazileri rahmetle ve minnetle andıkları belirterek, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diledi.

Keleş'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler şiir okudu.

"Çanakkale Ruhumuzda Var" temalı sinevizyon gösteriminin ardından öğrenciler "Çanakkale Destanı’" isimli oratoryoyu sahneledi.

Programda, bazı şehit yakınları ve gaziler gözyaşlarını tutamadı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla ilçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kaymakam Keleş, Belediye Başkanı Demirbaş ve Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar tarafından hediyeleri verildi.

Daha sonra Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki Şehitler Anıtı ziyaret edilerek şehitler için mevlit okutuldu.

Programa, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Tahir Güzel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı Erhan Kuşçu, Çubuk Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan, kurum müdürleri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Ankara çanakkale Çubuk kutlama tören