2. Sultanbeyli Kısa Film Yarışması'nda Metin Erksan anılacak

TAKİP ET

İSTANBUL Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla, Sultanbeyli Belediyesi tarafından...

İSTANBUL Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla, Sultanbeyli Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen "Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması", 15-18 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, program kapsamında "Yılanların Öcü", "Acı Hayat", "Susuz Yaz" ve "Sevmek Zamanı" filmlerine imza atan usta sinemacı Metin Erksan, 7 Kasım'da "Ölümünün 10. Yılında Metin Erksan" başlıklı panelle anılacak.

Atatürk Kültür Merkezi Yeşilçam Sineması'nda, Suat Köçer'in moderatörlüğünde düzenlenecek panelde, Türk sinemasının usta oyuncularından Hülya Koçyiğit, kendisine ilk kamera deneyimini yaşatan "Susuz Yaz" filminden ve Metin Erksan'ın sinemaya bıraktığı izlerden bahsedecek.

Panelde, bir dönem Erksan'ın asistanlığını da yapmış olan Prof. Dr. Şükrü Sim de usta sinemacının senarist ve yönetmenliği üzerinden katılımcılara tavsiyelerde bulunulacak.

- Metin Erksan onuruna "Kısa Film Seçkisi"

Kısa film türünün gelişmesine destek olmayı, Türkiye'de kısa film ve sinema endüstrisinin ilerlemesine katkıda bulunmayı ve kısa film türündeki yapımları seyircisiyle buluşturmayı amaçlayan 2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda, Metin Erksan onuruna seçilecek 5 kısa film de izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Yurt içinden ve dışından başvuruların 11 Kasım'a kadar devam edeceği yarışmada, dereceye giren filmlerin yanı sıra jürinin belirlediği bir finalist filme de "Jüri Özel Ödülü" verilecek.

Yarışmaya dair detaylı bilgiye "www.sultanbeylikisafilm.com" adresinden ulaşılabilir. Ayrıca başvurular da yine aynı adresten yapılabilir.

2. Sultanbeyli Kısa Film Yarışması Metin Erksan