"2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması" jürisi açıklandı

TAKİP ET

İSTANBUL Sultanbeyli Belediyesi tarafından, 15-18 Aralık'ta ikinci kez seyircisiyle buluşacak "Sultanbeyli...

İSTANBUL Sultanbeyli Belediyesi tarafından, 15-18 Aralık'ta ikinci kez seyircisiyle buluşacak "Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması"nın jürisinde yer alacak isimler belirlendi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteklediği yarışmaya, bu yıl 47 ülkeden toplam 619 film için başvuru yapıldı.

Türkiye'de kısa film ve sinema endüstrisinin gelişmesine katkıda bulunmayı ve kısa film türündeki yapımları seyircisiyle buluşturmayı amaçlayan yarışmanın jüri başkanlığını aralarında "Tabutta Rövaşata", "Filler ve Çimen", "Çamur", "Cenneti Beklerken" ve "Flaşbellek"in bulunduğu filmlerinin yanı sıra birçok romana ve bir belgesele de imza atan yönetmen Derviş Zaim üstlenecek.

Yarışmanın diğer jüri üyeleri arasında oyuncu ve sunucu İpek Tuzcuoğlu, oyuncu ve ressam Haydar Şişman, yazar Yıldız Ramazanoğlu ve senarist Hilal Çelenk yer alıyor.

Kazananların, 18 Aralık tarihinde düzenlenecek ödül töreninde duyurulacağı "Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması" kapsamında, birinci filme 20 bin, ikinciye 15 bin, üçüncüye 10 bin olmak üzere toplam 45 bin lira para ödülü verilirken, bu yıl da finale kalan ancak dereceye giremeyen 6 filme 3'er bin lira gösterim telifi ödenecek.

Ayrıca bu yıl ilk kez "En İyi Müzik", "En İyi Görüntü Yönetmeni", "En İyi Kadın Oyuncu", "En İyi Erkek Oyuncu" ve "En İyi Kurgu" olmak üzere 5 dalda 5'er bin lira para ödülü ve Türk sinemasına katkı sunan isimlere "Onur Ödülü" takdim edilecek.

Usta yönetmen Metin Erksan'ın vefatının 10. yılı dolayısıyla verilecek "Metin Erksan Jüri Özel Ödülü"nün sahibi de 7 bin liralık para ödülünün sahibi olacak.

Yarışmayla ilgili detaylı bilgilere "www.sultanbeylikisafilm.com" adresinden ulaşılabilir.

jüri sinema Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması