26. Uluslararası Caz Festivali Sixto Chill & Jazz konseriyle sona erdi

TAKİP ET

ANKARA Caz Derneğince bu yıl 26'ncısı düzenlenen Uluslararası Caz Festivali'nin son gününde Sixto Chill &...

ANKARA Caz Derneğince bu yıl 26'ncısı düzenlenen Uluslararası Caz Festivali'nin son gününde Sixto Chill & Jazz sahne aldı.

Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen festivalin son programı, caz vokal sanatçısı ve eğitmen Yıldız İbrahimova ile Özlem Oktar Varoğlu'nun caz festivalleri üzerine yaptıkları dijital sohbetle başladı.

Lüksemburg Büyükelçiliğinin desteğiyle festivale katılan Pascal Schumacher konseri ile devam eden etkinlik, Sixto Chill & Jazz konseriyle sona erdi.

Caz Derneği Başkan Yardımcısı Fatmagül Çıra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl festivali Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve büyükelçiliklerin destekleriyle gerçekleştirdiklerini söyledi.

Festivalin ana temasını iklim krizine dikkati çekmek için "Caz İklimi" olarak belirlediklerini aktaran Çıra, karbon ayak izini küçültmek için gerekli adımları atmaya ve bunun için bir duyarlılık oluşturmaya gayret ettiklerini vurguladı.

Çıra, dernek olarak bu duyarlılığı kendi içlerinde yaratmak amacıyla belirli tedbirler aldıklarını ifade ederek, "Kağıt tüketimini azalttık, plastik tüketimini azaltmaya gayret ediyoruz." dedi.

Daha kısa uçuş, daha az seyahat olması adına bu yılki festivalde yerli gruplara daha fazla yer verdiklerini belirten Çıra, bu yıl 10 gün boyunca süren festival kapsamında 12 konser ve dijital söyleşiler düzenlediklerini ifade etti.

Caz dinleyicisinin belirli bir kesimi olmadığını aktaran Çıra, "Katılımcılar arasında, öğrenciler de var, orta yaşlılar da yaşlılar da var." diye konuştu.

Gençlerin konserlere katılımına destek olmak için "askıda bilet" kampanyası uyguladıklarını anlatan Çıra, şöyle devam etti:

"Biletlerimiz tükendi, biletlerimize diğer konserlere göre çok makul fiyatlarda ulaşabilirsiniz. Festivalin dünyanın ünlü sanatçılarına, konserlerine, yerli sanatçılarımıza ulaşılabilirliği var. Biz istiyoruz ki biraz halka yayalım, herkes caz dinlesin, kültür ve sanatı Ankara'da genişletelim. Amaçlarımızdan biri bu. Bir diğeri de biz bu etkinliklerle yurt dışında ve yurt içinde eğitim alan başarılı caz öğrencilerine burs veriyoruz. Bu bilet gelirlerinin bir kısmı onlara aktarılıyor. Çok başarılı bir festival yürütüyoruz ve 26 sene devam etmesi de zaten bunun bir göstergesi."

Uluslararası Caz Festivali