"28. İbero-Amerika Zirvesi" Dominik Cumhuriyeti'nde başladı

TAKİP ET

Latin Amerika ve İber Yarımadası ülkelerinin devlet başkanlarını bir araya getiren "28. İbero-Amerika Zirvesi" Dominik...

Latin Amerika ve İber Yarımadası ülkelerinin devlet başkanlarını bir araya getiren "28. İbero-Amerika Zirvesi" Dominik Cumhuriyeti'nde başladı.

Başkent Santo Domingo'da başlayan zirve, Dominik Cumhuriyeti Devlet Başkanı Luis Abinader, eşi Raquel Arbaje ve İbero-Amerika Genel Sekreteri Andres Allamand ev sahipliğinde yapılıyor.

Zirvede iklim değişikliğiyle mücadele, dijital uçurum, gıda güvenliği ve sürdürülebilir kalkınma konularının ele alınacağı bildirildi.

Toplantının açılışında konuşan Allamand, halkların yaşam kalitesini ilgilendiren ve somut sonuçlar almayı umdukları bir zirve yapmak istediklerini belirterek "Sürdürülebilir kalkınma için 2030 hedefi koyduk. Bizi birleştiren bağlar, ayıranlardan çok daha fazla." ifadesini kullandı.

Abinader de kolektif güç gerektiren ortak zorluklarla karşı karşıya olduklarını dile getirerek "Herkes için daha adil ve sürdürülebilir bir toplum için birlik ve beraberlik her zamankinden daha elzem bir ihtiyaçtır." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan bölge basınında yer alan haberde, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun da zirveye katılabileceği ileri sürüldü.






Dominik Cumhuriyet İbero-Amerika Zirvesi