3. "Katılım Genç Gelişim" programına başvurular bugün sona erecek

TAKİP ET

Programa 1 Ocak 1994 ve sonrası doğum tarihli, üniversitelerin lisans son sınıf, yüksek lisans/doktora öğrencisi veya üniversite mezunu, finans alanında kariyer hedefleyen, katılım finansa ilgi duyan, kişisel gelişimine önem veren tüm genç yetenekler başvuru yapabilecek

İSTANBUL Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi ve IFCap Building iş birliğiyle düzenlenen 3. "Katılım Genç Gelişim (KGG)" programına başvurular bugün sona erecek.

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi'nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, katılım finans alanında kariyer hedefleyen genç yeteneklere "eşsiz bir fırsat" sunan "Katılım Genç Gelişim" programına başvuruların bugün sona ereceği bildirildi.

Paylaşımda, ücretsiz ve çevrim içi olarak düzenlenecek programda yer almak isteyenlerin başvuru ve detaylı bilgiye "http://katilimgencgelisim.cbfo.gov.tr" adresinden ulaşabileceği kaydedildi.

Verilen bilgiye göre, dünyada ve Türkiye'de yükselen değer olan “katılım finans” alanında insan kaynağı potansiyelini geliştirmek ve sektöre nitelikli, uluslararası rekabete açık yeni yetenekler kazandırmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi ve IFCap Building iş birliğinde 2021 yılında hayata geçirilen "Katılım Genç Gelişim" programı, üniversitelerin lisans son sınıf, yüksek lisans/doktora öğrencisi veya üniversite mezunu, finans alanında kariyer hedefleyen ve katılım finansa ilgi duyan tüm genç yeteneklerin katılımına açık durumda bulunuyor.

KGG programı, 2 aşamadan oluşacak. Programın ilk aşamasında, programa başvuran adaylar arasından yapılan genel yetenek sınavı sonucu ilk 1.000'e girmeyi başaran katılımcılar eğitim programına hak kazanacak. Genel yetenek sınavını başarıyla geçen katılımcılara, alanında uzman sektör profesyonelleri ve akademisyenler tarafından "Katılım Finans Temel Eğitimi" verilecek. Eğitim sürecinde yapılacak ara sınavlar ve eğitim sonu genel değerlendirme sınavı sonucu başarılı olan katılımcılar "Katılım Finans Temel Eğitimi Başarı Sertifikası" almaya hak kazanacak.

İkinci aşamada ise birinci aşama eğitim sürecinde başarılı olan katılımcıların İngilizce dil sınavından aldıkları puanlar da dikkate alınarak yapılacak değerlendirme sonucu ilk 100'e girmeye hak kazananlara, alanında uzman uluslararası eğitmenler tarafından "lslamic Finance Talent Training (İslami Finans Yetenek Eğitimi)" başlığında eğitim verilecek. Eğitim ve değerlendirme sürecinin sonunda başarılı olan katılımcılar "The Certified lslamic Finance Talent Training" sertifikası almaya hak kazanacak.

İki aşamayı da başarıyla bitiren katılımcılar, gelişim programını tamamlamış olacak.

- Ödüllü proje yarışması düzenlenecek

Eğitim sürecinde katılımcılar, katılım finans alanına özel projeler geliştirme imkanı elde edecek ve komite tarafından hayata geçirilmeye uygun görülen en başarılı 3 projenin fikir sahipleri ödüllendirilecek. Proje geliştirerek ödüle layık görülen katılımcılardan birinciye 20 bin TL, ikinciye 15 bin TL, üçüncüye ise 8 bin TL'lik para ödülü verilecek.

Finans alanında kariyer hedefleyenlere, katılım finans alanında "eşsiz" bir fırsat sunan KGG programına 1 Ocak 1994 ve sonrası doğum tarihli, üniversitelerin lisans son sınıf, yüksek lisans/doktora öğrencisi veya üniversite mezunu, finans alanında kariyer hedefleyen, katılım finansa ilgi duyan, kişisel gelişimine önem veren tüm genç yetenekler başvuru yapabilecek.


3. Katılım Genç Gelişim programı