4. Uluslararası Gordion Yarı Maratonu Polatlı'da koşuldu

TAKİP ET

4. Uluslararası Gordion Yarı Maratonu, Ankara'nın Polatlı ilçesinde yapıldı.UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne...

4. Uluslararası Gordion Yarı Maratonu, Ankara'nın Polatlı ilçesinde yapıldı.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan Gordion Antik Kenti'ndeki Frig Kralı Midas'ın tümülüsünün önünden başlayan maratona 920 atlet katıldı. Organizasyonda, 21 kilometrelik yarı maraton ve 10 kilometre koşusu ile 124 metre minikler koşusu gerçekleştirildi.

Başlama işaretini Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak ve Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya'nın verdiği yarı maratonda erkeklerde Yunus Emre Akkuş birinci, Sinan Koşay ikinci, Oğuzhan Emre Singer üçüncü oldu. Kadınlarda ise ilk sırayı alan Remziye Erman'ı, Sıdal Aslan ve Zuhal Ulaş takip etti.

10 kilometre yarışında erkeklerde Murat Emektar, Hakan Tazegül ve Çağlar Kasım; kadınlarda Elif Gökçe Avcı Ataman, Nevin Şahin ve Selda Anlayışlı ilk üç sırayı aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası konser verdiği ve Polatlı Belediyesi Seymenler Grubu'nun gösteri sunduğu etkinliğe, El Salvador'un Ankara Büyükelçisi Hector Enrique Jaime Calderon, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Tekeli, belediye meclisi üyeleri, eski atletler Veli Ballı ve Metin Değirmenci ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gordion Gordion Yarı Maratonu Kaymakam Murat Bulacak Mürsel Yıldızkaya Polatlı