69. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni

TAKİP ET

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi: "Birinci hedefimiz tüm maçlarımızı kazanmak" - Fatih Karagümrük Kulübü Başkanı Süleyman Hurma: "Bu sezon tarihte olmadığı kadar inanılmaz açıklamalar, suçlamalar oldu. Bu durum Türk futboluna zarar veriyor"

69. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni yapıldı.

Volkswagen Arena'da düzenlenen törende Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, Anadolu Efes'in milli basketbolcusu Shane Larkin ve dünya şampiyonu bilardocu Semih Saygıner açıklamalarda bulundu.

Organizasyona katılmaktan dolayı çok memnun olduğunu belirten Ahmet Nur Çebi, spor medyasının kamuoyunun odağında yer aldığına dikkat çekti.

Siyah-beyazlı takımın şampiyonluk şansıyla ilgili de konuşan Çebi, "Bizim hesabımız çok basit; birinci hedefimiz tüm maçlarımızı kazanmak. Artık diğerleri puan kaybederse gerçekten hak ettiğimiz yerde olacağız." dedi.


- Süleyman Hurma: "Soysuzlar suçluyor, soylular savunuyor"

Geceye katılan isimlerden Fatih Karagümrük Kulübü Başkanı Süleyman Hurma, Gillette Milliyet Ödül Töreni'nin çok önemsenen bir organizasyon olduğunu belirterek, "Ödül alanları kutluyorum. Çok kolay bir ödül değil. 30 yıldır gidip geliyorum ama ben henüz ödül almadım. Tekrar hepsini tebrik ediyorum. Umut ediyorum herkes geldiği gibi mutlu ayrılır." ifadelerini kullandı.

Galatasaray ile 3-3 berabere kaldıkları maçın ardından özellikle sosyal medyada 'teşvik' iddialarının çıkması hakkında da konuşan Hurma, şunları söyledi:

"Türkiye'deki bu atmosferden utanç duyuyorum. Bu olay aslında hakikatinde 3 takım üzerinden dönüyor. Bu sezon tarihte olmadığı kadar inanılmaz açıklamalar, inanılmaz suçlamalar oldu. Bu durum Türk futboluna zarar veriyor. Biz 2 sene önce deplasmanda Beşiktaş'ı yendiğimizde Galatasaray penaltı kaçırmasaydı şampiyon olacaktı. Biz o gün de çıktık kendi takımımız için oynadık, bugün de aynısını yaptık. İlk yarıdaki Fenerbahçe maçını izleyenler hatırlar, 5-4 bitmişti. İzahat vermek bile beni üzüyor ve utandırıyor. Bu ifadeleri özellikle çıkaran insanların bu durumu yaşaması lazım ama maalesef soysuzlar suçluyor, soylular savunuyor bu ülkede. Bu durum futbol adına da insanımız adına da güzel değil. Herkes kendi takımı için mücadele ediyor. İstanbulspor da gitti Fenerbahçe'den puan aldı. Bizim maçımızda da Colley ikinci golü atsaydı Fenerbahçe'yi yenebilecek durumdaydık ama bazen kazanamıyorsunuz. Bu takımlara karşı oynamak kolay olmuyor. Böyle bir günü daha fazla bu şekilde meşgul etmeyelim. İnşallah bu sorunların olmadığı ligler oynarız."


- Shane Larkin: "Bizim için büyük bir onur"

THY Avrupa Ligi'nde 2 yıl üst üste şampiyon olan Anadolu Efes'in milli basketbolcusu Shane Larkin, kendilerine oy verenlere teşekkür ederek "Bizim için büyük bir onur. 5 yıllık bir çabanın, emeğin sonucu. Burada bulunmaktan ve ödül alacak olmaktan dolayı çok mutluyuz." diye konuştu.

Türkiye Sigorta Basketbol Ligi'ndeki mücadeleyi değerlendiren Larkin, "Daha önce şampiyonluk yaşamış bir takımız. Geçen sene kazanamamış olsak da bu konuda büyük tecrübemiz var. Tabii ki ana hedefimiz Avrupa Ligi'nde bu başarıyı tekrarlamaktı. Ama şu anda ana hedefimiz Türkiye Ligi olacak. Bunu başaracak güç ve tecrübeye sahibiz." değerlendirmesinde bulundu.

Geceye ev sahipliği yapan isimlerden P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu da spora desteklerinin her zamanki gibi süreceğini ifade ederek, bu desteğin özellikle 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda daha da yükseleceğini ifade etti.


- Semih Saygıner: "Bilardo, Türkiye’nin en başarılı sporlarından birisi"

Dünya şampiyonu bilardocu Semih Saygıner de ödül törenine katıldığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Sporun ilerlemesi adına ödül törenlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Saygıner, "Sporcuları ödüllendirmek, yüreklendirmek ve onları motive etmek çok önemli. Ben uzun yıllardır spor yapıyor olmama rağmen hala ödül almanın heyecanını sanki ilk defa alıyormuşcasına yaşayanlardanım." diye konuştu.

Türkiye'de bilardonun çok iyi bir ilerleme sağladığını kaydeden Saygıner, şunları söyledi:

"Demek ki altyapıyı iyi kurmuşuz. Sporu da iyi sevdirmişiz. Burak Haşhaş gibi diğer genç arkadaşlarımız ülkemize başarılar getirmeye ve bayrağı devralmaya başladılar. Bu yaşta benim hala aktif kariyerimde ödül alabiliyor olmam onları da motive edecektir diye düşünüyorum. Bilardo, Türkiye’nin en başarılı sporlarından birisi. Herkesi birleştiren bir tarafı var. Onun için çok önemsiyorum ve herhalde bu nedenle bu günleri gördük."

Son olarak Güney Kore ligine transfer olması hakkında konuşan Semih Saygıner, sözlerini şöyle tamamladı:

"Keşke ülkemizde de profesyonelce oynanan bir spor dalı olsa. Maalesef amatör kalıyoruz. Bunun altını çizdim ben röportajlarımda. Bence çok güzel bir yere gidiyorum. Aynı zamanda hem ülkemi temsil edeceğim hem de bilardoya katkı sağlayacağımı düşünüyorum. Uluslararası değil aynı zamanda önümüzdeki yıllarda bu spora gönül veren tüm gençlerin de motivasyon kaynağı olacağını düşünüyorum böyle bir transferin. Oradan da iyi haberler getiririm diye düşünüyorum. Çünkü gerçekten motivasyonum çok yüksek. Umarım başarılı sonuçlar getiririm."

Ahmet Nur Çebi Gillette Milliyet Semih Saygıner Shane Larkin Süleyman Hurma