"8. Heritage İstanbul" 15 Mayıs'ta başlayacak

TAKİP ET

Bu yıl sekizincisi düzenlenen "Uluslararası Koruma, Restorasyon, Arkeoloji, Müzecilik Teknolojileri Fuar ve Konferansı...

Bu yıl sekizincisi düzenlenen "Uluslararası Koruma, Restorasyon, Arkeoloji, Müzecilik Teknolojileri Fuar ve Konferansı Heritage İstanbul", Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda 15-17 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

TG Expo Fuarcılık'tan yapılan açıklamaya göre, program, fuar, müzecilik, arkeoloji, restorasyon ve kütüphanecilik sektörlerinde faaliyet gösteren lider firmalarla, konferans, söyleşi ve atölye çalışmalarında alanında uzman birçok ismi bir araya getirecek.

Konferans başlıkları arasında arkeolojik alanların ve simgesel yapıların uluslararası uygulamalara uygun olarak korunmasına ilişkin farkındalığın arttırılması, kültür varlıklarının iadesinde kullanılan yöntemler, Antakya ve çevresindeki vakıf eserlerinin deprem sonrası onarımları, Taş Tepeler, iklim krizi ve müzeler yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ve İBB Miras, İstanbul Valiliği ile Marmara Belediyeler Birliği tarafından desteklenen fuar, kültürel miras bilincinin arttırılması ve korunmasının yanı sıra hizmet ve teknolojilerin geliştirilmesini hedefliyor.

Heritage İstanbul'da aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, bünyesinde gerçekleştirilen tüm çalışmaları fuardaki standında aktarırken, "Geleceğe Miras" projesinin detaylarını konferans sunumlarında konu edecek.

Fuarda, dünyanın ilk ve tek şehir NFT koleksiyonu "İzmir Time Machine Genesis", Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı restorasyon çalışmaları, Kurtuluş Savaşı'nda cephelerde kullanılan ve müzede bulunan askeri mühimmatı "gazi kovanı" sergilenecek.

Heritage İstanbul, bu yıl kurumsal dokümanlarında ise Aizanoi Antik Kenti'ni kullanıyor. Kütahya Çavdarhisar ilçe merkezinde bulunan UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan antik kentte yer alan Zeus Tapınağı dünyanın bilinen ilk borsasını da bünyesinde barındırıyor.

8. Heritage arkeoloji Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Müzecilik TG Expo Fuarcılık