AB Koordinatörü Lalisse'den Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü mesajı:

TAKİP ET

"Bugün Avrupa'da Müslümanların karşı karşıya kaldığı çok sayıda ayrımcılığın ve tacizin gayet iyi farkındayım"

Avrupa Birliği'nin Müslüman Karşıtı Nefret ve Ayrımcılıkla Mücadele Koordinatörü Marion Lalisse, Avrupa'da Müslümanların karşı karşıya kaldığı çok sayıda ayrımcılığın ve tacizin farkında olduğunu, bununla mücadele için çalışacağını bildirdi.

Lalisse, "15 Mart Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü" dolayısıyla Twitter hesabından Arapça mesaj yayınladı.

AB'nin, özellikle azınlıklar için temel değerlere saygı gösterilmesi adına mücadele ettiğini belirten Lalisse, şöyle devam etti:

"Müslümanlara ve Müslüman olarak algılanan insanlara karşı nefret ve ayrımcılıkla mücadele, ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadeleye yönelik daha geniş çalışmanın ayrılmaz bir parçasıdır. Bu, belirli bir dinin değil, bireylerin haklarını korumakla ilgilidir. Müslümanlara yönelik şiddet eylemleri ve kin ve nefreti körükleme, AB'nin üzerine kurulduğu ilkelerle bağdaşmaz. Bugün Avrupa'da Müslümanların karşı karşıya kaldığı çok sayıda ayrımcılığın ve tacizin gayet iyi farkındayım."

Müslümanlara karşı nefret ve ayrımcılık hakkında doğru bilgi toplamanın önemini vurgulayan Lalisse, "AB düzeyinde güvenilir veriler olmadan, olgunun kapsamının tam bir resmini elde etmek ve böylece politikaları kalibre etmek imkansızdır." değerlendirmesinde bulundu.

Lalisse, bu hedefle ilgili merciler ve STK'lerle temasta olduğunu bildirerek, "Mağduriyet klişesinden uzakta, yarının Avrupası'nı birlikte inşa etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

15 Mart Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü AB