AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Sergey Lagodinsky, TBMM'de

TAKİP ET

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Sergey Lagodinsky ve beraberindeki...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Sergey Lagodinsky ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.

CHP Grup Yönetim Salonundaki görüşmede konuşan Özel, acılı bir günde Lagodinsky ve beraberindekilerin Türkiye'de bulunmasının çok anlamlı olduğunu söyledi.

Komisyonun CHP'li üyesi tüm milletvekillerinin ya deprem bölgesinde ya da seçim bölgelerine nakledilmiş depremzedelerle ilgilendiğini ifade eden Özel, "Birlikte çalıştığınız tüm arkadaşların sizlere selamını ve burada olmanızdan duydukları memnuniyeti iletmek isterim. Genel Başkanımız da sizlere teşekkürlerini ve selamlarını iletti." dedi.

Sergey Lagodinsky de Avrupa halklarının dayanışma mesajlarını ileterek, "Ben de Türk halkına başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum. Böyle zamanlar gerçek dostların ve dostlukların belli olduğu zamanlardır. Avrupa Birliği ve Avrupa ulusları çok duygusal ve etkili bir tepki gösterdiler. Aramızda görüş ayrılıkları olabilir, farklı düşünceler olabilir, tartışmalarımız olabilir ama böylesi bir zamanda biz de burada, sizlere destek olmaya çalıştık. Türkiye bizim komşumuz, dostumuz ve bana göre Türkiye Avrupa ailesinin bir parçasıdır." diye konuştu.

Görüşme daha sonra basına kapalı devam etti.

AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Sergey Lagodinsky TBMM