AB Yüksek Temsilcisi Borrell, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı bin Ferhan ile görüştü

TAKİP ET

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Suudi Arabistan Dışişleri...

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud ile Orta Doğu'da yaşanan son gelişmeler hakkında telefon görüşmesi yaptı.

Borrell, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı bin Ferhan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini kaydetti

Paylaşımda, ikilinin "Orta Doğu'da gerilimi azaltma ve krizi sona erdirmenin yollarını bulmak adına acilen birlikte çalışma" hususunda aynı hisleri paylaştığı belirtildi.

Borrell, Lüksemburg'da düzenlenecek AB-Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Güvenlik Forumu'nun bu konuda işbirliğini artırmak için iyi bir fırsat olduğunu ifade etti. Yüksek Temsilci Borrell'in başkanlık edeceği bölgesel güvenlik ve işbirliği temalı AB-KİK Güvenlik Forumu, 22 Nisan'da yapılacak.

Foruma, AB ve KİK üye ülkelerin dışişleri bakanları, AB'nin Körfez Bölgesi Özel Temsilcisi Luigi Di Maio, KİK Dönem Başkanı Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile KİK Genel Sekreteri Casim Muhammed el-Budeyvi katılacak.

Avrupa Birliği Faysal bin Farhan Josep Borrell Orta Doğu Suudi Arabistan