ABB Başkanı Yavaş, Solfasol Mahallesi'nde hak sahiplerine tapularını verdi

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Alanı 2. Etap'ta yer alan...

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Alanı 2. Etap'ta yer alan Altındağ Solfasol Mahallesi'ndeki hak sahiplerine tapularını iftar programında teslim etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre Yavaş, hak sahipleriyle dün iftar programında bir araya geldi.

Altındağ Hacı Bayram Veli Sevenler Derneğindeki iftarda Yavaş'a, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ertuğrul Candaş, Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri Ertan Işık ve Atilla Çelik eşlik etti.

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Alanı 2. Etap'ta yer alan Solfasol, Baraj ve Yıldıztepe Mahallelerindeki yaklaşık 20 bin arsa sahibine tapuları ocak ayında teslim edilmişti. Kalan tapular ise iftar programında Yavaş tarafından hak sahiplerine teslim edildi.

- "İnşaatları PORTAŞ'a yaptırmayı planlıyoruz"

Yavaş, yaptığı açıklamada, göreve geldiğinde Solfasol halkının talebi doğrultusunda bölgenin imar planlarını incelemeye başladığını belirterek, bölgedeki hak sahiplerinin müteahhitle anlaşma imkanlarının bulunmadığını aktardı.

Bölgedeki hak sahipelerinin hisselerini satmak durumunda kaldığını anlatan Yavaş, "Bir kısmı da imarsızdı. Biz talebe uygun şekilde parselleri yaptık ve tapuları verdik. Veremediklerimizi de bugün veriyoruz. Vatandaşların hak kaybı yaşamaması için çalışıyoruz. Burada bize düşen işler de var. Belediyemizin şirketi PORTAŞ ile sizleri görüştürmeye başlamıştık, deprem oldu. İnşaatları PORTAŞ'a yaptırmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Bölgede yaklaşık 4 bin malik olduğunu bildiren Mansur Yavaş, şöyle devam etti:

"Ruhsatlı binalar var. 86 adet gecekondu var. İmarlı tapu verilecek ve hiç kimse mağdur edilmemiş olacak. Altyapı dahil elimizden gelen çalışmaları yapacağız. Solfasol'un hak ettiği şekilde imarına kavuşması için çalışacağız. Bunu yetiştireceğiz diye söz verdik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Allah hayırlı uğurlu etsin, çoluğunuzla çocuğunuzla huzur içinde oturmak nasip etsin."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hak sahipleri iftar Kentsel dönüşüm Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Solfasol Mahallesi