ABB, Batıkent rekreasyon alanı çalışmalarına başladı

TAKİP ET

Kentkoop Mahallesi'nde kurulacak rekreasyon alanının Temmuz 2023'e kadar tamamlanması planlanıyor

ANKARA Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Batıkent'te 420 bin metrekarelik rekreasyon alanı için çalışmalara başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kentkoop Mahallesi'nde atıl durumda bulunan 420 bin metrekarelik alanın Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığının çalışmalarının ardından dev bir rekreasyon alanına dönüşeceği ifade edildi.

Projede yürüyüş ve bisiklet yolları çalışmalarının sürdüğü; gençlik merkezi, kapalı spor tesisi, büfe, tuvalet, çay bahçesi, kafeterya, kadınlar lokali binalarının da temelinin atıldığı bildirilen açıklamada, rekreasyon alanında herkesin spor yapabilmesi için zemin iyileştirme çalışmalarına devam edildiği aktarıldı.

- Alanda biyolojik gölet oluşturulacak

Açıklamaya göre alanda 3 bin 676 metrekarelik biyolojik gölet, 17 kilometrelik yürüyüş yolu ve 6 kilometrelik bisiklet parkuru bulunacak. 40 bin metrekare çim ile 80 bin metrekare çayırlığı olan alana ayrıca Ankara'nın iklim şartlarına uyumlu 7 bin 100 ağaç ve 300 bin çalı dikilecek.

Rekreasyon alanında ikişer kapalı spor tesisi, basketbol ve mini futbol sahaları ile tenis kortu; birer tane de voleybol ve profesyonel futbol sahası bulunacak.

Rekreasyon alanının Temmuz 2023’e kadar tamamlanması planlanıyor.

- Yavaş'ın projeyle ilgili açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, projeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "420 bin metrekarelik Batıkent Rekreasyon Alanı'nı çok yakında Ankara'mıza kazandırıyoruz. Alanda vatandaşlarımızın keyifle vakit geçirebileceği sosyal tesisler ve spor merkezleri de yer alacak. Geleceğe mirasımız 'Yeşilin Başkenti' olacak." ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Batıkent kent koop park rekreasyon