ABB, Belpa Buz Pateni Tesisi'nde yenileme çalışması başlattı

TAKİP ET

Çalışmaların ardından tesis, uluslararası standartlardaki yeni pisti, kafeteryası, kütüphanesi ve sergi salonuyla hizmet verecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Belpa Buz Pateni Tesisi'nde yenileme çalışması başlattı.

ABB'nin açıklamasına göre, çalışmaların ardından tesis, uluslararası standartlardaki yeni pisti, kafeteryası, kütüphanesi ve sergi salonuyla hizmet verecek.

Proje kapsamında, mevcut buz pateni pisti ve koruyucu paneller değiştirilerek uluslararası standartlara uygun hale getirilecek.

Mevcut kondisyon salonları ve soyunma odaları ile ıslak hacimleri yenileyecek olan Büyükşehir Belediyesi, ihale sonrasında Adnan Ötüken Parkı ile tesis arasında bağlantı yolu da yapacak.

Buz pateninin daha sağlıklı koşullarda yapılmasını amaçlayan belediye ayrıca inşa edeceği sergi salonu, açık kütüphane ve kafeterya ile vatandaşların ailesiyle vakit geçirebileceği bir tesisi Ankara'ya kazandırmayı hedefliyor.

Açıklamada ifadelerine yer verilen, ABB Fen İşleri Daire Başkanlığı Üst Yapılar Şefi Latif Yeşil, yenileme çalışmaları hakkında şunları söyledi:

"Yapıldığı yıllarda Türkiye'nin en büyük buz pateni pisti olan ve Gençlik ve Spor Bakanlığından devraldığımız tesiste yenileme çalışmalarına hızla başladık. Çalışmaları 2023 yılı içerisinde tamamlayıp, Başkentlilerin hizmetine açmayı planlıyoruz. Tüm binanın elektrik ve mekanik tesisatında, buz pistinin tüm tesisatında ve binanın iç ve dış cephesinde yenileme çalışmaları başlatıyoruz. Aynı zamanda bina içerisinde statik güçlendirme çalışmaları da devam ediyor."​​​​​​​

Ankara Büyükşehir Belediyesi Belpa Buz Pateni Tesisi