ABB Beypazarı serasından depremzede çiftçilere 2 milyon fide desteği

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB), Ankara Altınpark İşletmeleri (ANFA) Sera Beypazarı-2'de yetiştirilen...

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB), Ankara Altınpark İşletmeleri (ANFA) Sera Beypazarı-2'de yetiştirilen fidelerden 2 milyonu, Kahramanmaraş depreminden etkilenen çiftçilere destek amacıyla afet bölgesindeki üreticilere gönderilecek.

ABB'den yapılan açıklamaya göre, yerli üreticiden alınan fideleri geliştirmek ve yeni bitkilerin yetiştirilmesi amacıyla Beypazarı'nda kurulan ve 100 milyon bitki kapasitesine sahip serada üretilen domates, kıl biber, dolma biber, kapya biber, acı sivri biber, kavun, karpuz ve salatalık gibi birçok meyve ve sebze fidesinin satışına başlandı.

11 bin 800 metrekare kapalı alan ve 16 bin metrekare üretim alanına sahip ANFA Sera Beypazarı-2'de, sebze ve meyve fidelerinin yanı sıra saksı bitkileri de yetiştiriliyor.

Serada yetiştirilen ürünler ayrıca Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem nedeniyle çiftçilere destek amacıyla da kullanılacak. Bu kapsamda, serada yetiştirilen toplam 2 milyon Kahramanmaraş biberi ve domates fidesi, afet bölgesindeki üreticilere gönderilecek.

Ankara Altınpark İşletmeleri (ANFA) Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş