ABB'den sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına ulaşım desteği

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, sosyal yardım alan ailelerin ortaokul ve liseye giden...

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, sosyal yardım alan ailelerin ortaokul ve liseye giden çocuklarının ulaşım ücretlerinin karşılanacağını bildirdi.

Yavaş, sosyal medya hesabından konu hakkında yaptığı videolu bir paylaşımda, "Karnelerini alan tüm evlatlarımızın gözlerinden öpüyorum." ifadelerini kullandı.

Ankara'da üçüncü kuşak olarak sosyal yardım alan vatandaşlar bulunduğunu belirten Yavaş, "Sosyal yardımların bir geleneğe dönüşmemesi, nesilden nesile miras kalmaması için eşit şartlarda eğitimden başka çaremiz bulunmuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) olarak, Başkentte yaşayan her çocuğun eşit imkanlara sahip olmasını önemsediklerine dikkati çeken Yavaş, sosyal yardım alan ailelerin, ilkokula giden yaklaşık 6 bin 500 çocuğu için servis ücretlerini 2023 yılında da ödemeye devam edeceklerini ifade etti.

Yavaş, bunun yanında yeni bir uygulamayı hayata geçirdiklerine işaret ederek, "Ortaokul ve liseye giden yaklaşık 42 bin evladımız için otobüs öğrenci abonman ücretlerini karşılamaya başlıyoruz. Biz buradayız. Yeter ki onlar okusunlar, kendilerine, ailelerine ve ülkemize gelecekte ışık olsunlar. Bir evladımızın gülüşüne tüm dünyayı sığdırabilmek için çalışmaya devam ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi