ABB iştiraklerinden BelPlas AŞ, yakacak pelet üretimine başladı

TAKİP ET

Sosyal destek alanlara yakacak olarak dağıtılması planlanan pelet, çevre dostu olmasının yanı sıra yanma süresi ve sağladığı enerji bakımından aynı miktarda ağaç odununa göre daha verimli olma özelliğiyle ön plana çıkıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesine (ABB) bağlı kuruluşlarından BelPlas AŞ, budanmış veya devrilmiş ağaçların parçalarını ve odun artıklarını geri dönüştürerek yakacak olarak kullanılmak üzere pelet haline getiriyor.

ABB'den yapılan yazılı açıklamaya göre BelPlas AŞ tarafından Kahramankazan'da bulunan Ova Fidanlığına kurulan tesiste pelet üretiliyor.

Üretim amacıyla, başkent genelinde budanmış veya devrilmiş ağaçların parçaları ve odun artıkları toplanarak tesise getirilerek öğütülüyor. Kurutulan talaş, daha sonra sıkıştırılarak pelet haline getiriliyor.

1500 metrekare kapalı alana kurulan tesiste, saatte 2 ton pelet üretilirken kereste özelliği taşımayan 10 bin tondan fazla atık odunun dönüştürülerek ekonomiye kazandırılması hedefleniyor.

- Sosyal destek alan ailelere pelet dağıtılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal destek alan vatandaşlara yakacak olarak dağıtılması planlanan pelet, çevreci özelliğinin yanı sıra yanma süresi ve sağladığı enerji bakımından aynı miktarda ağaç odununa göre daha verimli olmasıyla ön plana çıkıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi geri dönüşüm sürdürülebilirlik