ABB, Ulus tarihi kent merkezinde yenileme çalışmalarına devam ediyor

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulus tarihi kent merkezi sınırlarında bulunan Çerkeş Sokak ve çevresini yenilemeye...

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulus tarihi kent merkezi sınırlarında bulunan Çerkeş Sokak ve çevresini yenilemeye başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığınca, Ulus'ta Çerkeş Sokak ve çevresindeki 53 bin metrekarelik alanda hayata geçirilecek proje ile tarihi sokak, mimari dokusu korunarak daha güvenli, ulaşılabilir ve kamusal bir alan haline getirilecek.

Yeni oluşturulacak çevre düzenlemelerinde, zemin döşemelerinden peyzaj düzenlemelerine, açık yeşil alanlardan tarihi ticaret aksında fiziksel koşulların iyileştirilmesine ve yaya aksının güçlendirilmesine yönelik detaylar tüm ayrıntılarıyla tasarlanacak.

Ankaragücü'nün taraftarlarının maç öncesi toplanma alanları olan bölge 1910 Ankaragücü Meydanı olarak düzenlenecek.

Taraftarlar için fiziksel koşulların iyileştirileceği yeni meydanda küçük spor etkinliklerinin düzenlenebileceği bir kale, şut alanı, mini turnuva için masa tenisi alanı da olacak.

Ulus Hali'ni, İtfaiye Meydanı ve Melike Hatun Camisi'ne bağlayan ticaret aksının yeniden düzenleneceği, tarihi Eynebey Hamamı'nın önündeki alanda yeme içme mekanları, sergi panoları, kuru havuzlar, tarihi çarşı giriş düzenlemeleri ve diğer peyzaj uygulamaları yer alacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ulus tarihi kent merkezi içerisinde bulunan Çerkeş Sokak ve çevresini yenileme projesine başladıklarını belirterek, "Tarihi ve mimari dokusu korunacak şekilde yenilecek 53 bin metrekarelik alanın aynı zamanda bir bölümü '1910 Ankaragücü Meydanı' olarak yeniden tasarlanacak. Bu sayede Ankaragücü taraftarımız ve tarihimiz yeniden can bulacak." ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankaragücü Meydanı Çerkeş Sokak Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Ulus Tarihi Kent Merkezi