ABD Büyükelçisi, İsrail ordusunun Kuzey Komutanlığını ziyaret etti

TAKİP ET

ABD'nin İsrail Büyükelçisi Jacob J. Lew, Hizbullah ile yaşanan gerilimin üst düzeyde olduğu bir süreçte İsrail...

ABD'nin İsrail Büyükelçisi Jacob J. Lew, Hizbullah ile yaşanan gerilimin üst düzeyde olduğu bir süreçte İsrail ordusunun Kuzey Komutanlığına ziyaret gerçekleştirdi.

Ordudan yapılan açıklamada, Lew'in, Kuzey Komutanlığı Komutanı Tümgeneral Ori Gordin ve diğer üst düzey yetkililerce Kuzey Komutanlığı Merkezi'nde ağırlandığı belirtildi.

Ziyaret sırasında Büyükelçi Lew'in, Kuzey Komutanlığı yetkililerince "Hizbullah'ın oluşturduğu tehditler" hakkında bilgilendirildiği kaydedildi.

İsrail ordusunun açıklamasında, "Kuzey sınırındaki güvenlik durumu değişmeli ve kuzeyde yaşayanlara yönelik tehdit, askeri adımlar veya diplomatik yollarla ortadan kaldırılmalıdır." ifadesine yer verildi.

İsrail yönetimi, son dönemde Hizbullah ile yaşanan gerilimin diplomatik yollarla çözülmemesi halinde askeri adımlar atılabileceğine ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana sınırda devam eden çatışmalarda 29 Lübnanlı sivil ve 162 Hizbullah mensubu ile 6 İsrailli sivil ve 10 İsrail askeri öldü.

ABD hizbullah israil Lübnan