ABD'de Japon organize suç örgütü elebaşı nükleer madde kaçakçılığıyla suçlandı

TAKİP ET

ABD'de, Japon organize suç örgütünün elebaşılarından Takeşi Ebisava, Myanmar üzerinden başka ülkelere silah...

ABD'de, Japon organize suç örgütünün elebaşılarından Takeşi Ebisava, Myanmar üzerinden başka ülkelere silah yapımında kullanılan uranyum ve plütonyum kaçakçılığı yapmakla suçlandı.

ABD Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada, Takeşi Ebisava'nın, gizli bir görev kapsamında Tayland'da bulunan ve kaçakçı kılığına giren ABD Uyuşturucu ile Mücadele Dairesine bağlı bir ajana Myanmar'dan getirdiği uranyum ve plütonyumu satmaya çalıştığı aktarıldı.

Nükleer madde numunelerin ele geçirildiği operasyonun Taylandlı yetkililerin yardımıyla yürütüldüğü kaydedilen açıklamada, laboratuvarda yapılan incelemeler sonucu örneklerin uranyum ve plütonyum içerdiği belirtildi.

Japon organize suç örgütünün elebaşılarından Takeşi Ebisava'nın satmaya çalıştığı nükleer maddelerin silah yapımında kullanılmak üzere İran'a transfer edileceği ileri sürüldü.

Adalet Bakanlığı Ulusal Güvenlik Bölümü Başsavcı Yardımcısı Matthew G. Olsen, konuya ilişkin açıklamasında, Takeşi Ebisava'nın, Myanmar'dan başka ülkelere nükleer madde kaçakçılığı yapmak ve uyuşturucu satmakla suçlandığını belirtti.

ABD Japon organize suç örgütü nükleer madde kaçakçılığı