ABD'de şüpheliyi kilitlediği polis aracına tren çarpan polis, cinayete teşebbüsten beraat etti

TAKİP ET

ABD'nin Colorado eyaletinde kadın şüpheliyi demir yolundaki polis aracının içine kilitleyen ve yük treninin araca...

ABD'nin Colorado eyaletinde kadın şüpheliyi demir yolundaki polis aracının içine kilitleyen ve yük treninin araca çarpması sonucunda kadının ağır yaralanmasına neden olan eski polis memuru cinayete teşebbüsten beraat etti.

Weld Bölge Mahkemesinde görülen duruşmada, Eylül 2022'de kadın şüpheliyi elleri kelepçeli şekilde demir yolundaki polis aracına bindiren ve yük treninin kilitli araca çarpmasıyla kadının ağır yaralanmasına neden olan eski polis memuru Jordan Steinke'nin dikkatsizce tehlikeye atma ve saldırıdan suçlu bulunduğu anımsatıldı.

Duruşmada, cinayete teşebbüsten beraat eden ve hapis cezası verilmeyen Steinke'ye, 100 saat kamu hizmeti ve 30 ay denetimli serbestlik cezası uygulandı.

Öte yandan, olayda travmatik beyin hasarı geçiren ve ağır yaralanan Yareni Rios-Gonzalez duruşmaya çevrimiçi katıldı.

Steinke duruşmada, Rios-Gonzalez'den özür diledi. O gece yaşananların peşini bırakmadığını ifade eden Steinke, "Ağlamalarını ve çığlıklarını hatırlıyorum. Kendimi hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim. Seni arabadan çıkaramadık." ifadesini kullandı.

Olaya karışan diğer eski polis memuru Pablo Vazquez'in de bu yıl yargılanması bekleniyor.

- Olay

Polis memurları Jordan Steinke ve Pablo Vazquez, 16 Eylül 2022 gecesi yol verme tartışmasına müdahale etmiş ve Yareni Rios-Gonzalez'in aracını durdurarak Rios-Gonzalez'i araçtan çıkarmıştı.

Steinke, Rios-Gonzalez'i demir yolundaki polis aracına elleri kelepçeli şekilde bindirmiş ve aracı kilitlemişti.

Polislerin kadının aracında arama yaptığı sırada demir yolundan geçen yük treninin polis aracına çarptığı kazada, Rios-Gonzalez ağır yaralanmış ve beyin hasarı meydana gelmişti.

Olayın ardından iki polisin de görevine son verilmişti.

ABD Colorado hapis Jordan Steinke Pablo Vazquez polis