ABD'deki Ahıska Türklerinden, Türkiye'deki depremzedelere yardım eli

TAKİP ET

ABD'nin Ohio eyaletindeki Dayton Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen...

ABD’nin Ohio eyaletindeki Dayton Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgeler için tonlarca ayni yardım ve nakdi destek topladı.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen bölgelere yurt dışından yardımlar hız kesmeden akmaya devam ediyor.

Dayton Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi de ABD’den Türkiye’deki depremzedeler için yardım koordinasyon merkezi kurdu.

Türkiye’nin Chicago Başkonsolosluğu ile koordineli başlatılan yardım kampanyasına başta Dayton kenti olmak üzere çevredeki birçok kent ve kasabadan günlerdir yardım akıyor.

Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi Başkanı İslam Şahbendarov, AA'ya yaptığı açıklamada, “Çok acı günler yaşıyoruz toplum olarak. Bu acı günde Türkiye’deki depremzedelerin ihtiyaçlarını, acılarını az da olsa hafifletmek için bir kampanya başlattık. Ve inanılmaz yankı uyandırdı. Bütün dünya Türkiye ile şu anda.” dedi.

Ahıska Türk toplumu olarak ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini dile getiren Şahbendarov, “Her ırktan her mezhepten, her renkten insanların hiç durmadan günlerdir ihtiyaç olan malzemeleri getirmesi, Türkiye’yi temsil eden derneklere camilere maddi destek sağlaması, en önemlisi manevi destek vermeleri gerçekten az da olsa herkesin acısını hafifletiyor.” diye konuştu.

Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezine topladıkları yardımı getiren Cincinnati Türk Amerikan Toplumu Başkanı Başak Kılıç Argunşah, AA’ya yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Chicago Başkonsolosluğu ile irtibata geçip aldıkları liste doğrultusunda Cincinnati’de yardım taleplerini duyurduklarını ve bunun beklediklerinden çok büyük bir yardım kampanyasına dönüştüğünü söyledi.

Argunşah, “O kadar çok bağış geldi ki üçüncü günün sonunda durdurmak zorunda kaldık. Çok duygulandık çünkü bu kadar çok beklemiyorduk. Bu bizim için çok büyük bir onur çünkü sadece Türkler değil Hintliler, Amerikalılar burada yaşayan herkes yardımcı oldu.” dedi.

Yardımın toplandığı Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezine gelerek nakdi yardımda bulunan ve isminin Jerry Knapk olduğunu söyleyen bir Amerikalı, Dayton’dan yaklaşık 32 kilometre mesafede yaşadığını ve buraya yardımda bulunmak için geldiğini söyledi.

Konuşurken duygulanan Knapk, “Neden buradayım çünkü, orada olanların bizi de ilgilendirdiğini bilmeniz için geldim. Olanlar çok kötü. Çok fazla masum insan gecenin bir vaktinde buna yakalandı ve burada az da olsa onları düşündüğümüzü ve yanlarında olduğumu göstermek için geldim.” dedi.

Siyahi ve isminin Anthony Whitmore olduğunu belirten bir başka yardımsever ise Türkiye’yi çok sevdiğini ve çok kez ziyaret ettiğini belirterek, yaşanan yıkımdan dolayı üzüntüsünü dile getirdi.

Türkiye’de yaşananların sadece ABD’de değil tüm dünyada hissedildiğini anlatan Whitmore, depremzedeler için ayni ve nakdi yardımlar toplamaya devam edeceklerini kaydetti.

Ohio eyaleti Temsilciler Meclisi Üyesi Phil Plummer da yardım koordinasyon merkezine gelerek yardımda bulundu.

Plummer, Türkiye’de depremden etkilenen insanlar için dua ettiklerini ve kalplerinin onlarla olduğunu söyledi.

Dayton temsilcisi Plummer, “Orada acı çeken insanların ihtiyaç duyduğu şeyleri göndermek için burada Türk toplumu ile küçük bir bağış kampanyası yaptık. Şunu bilmenizi isterim ki Ohio, Dayton halkı sizin için üzülüyor ve sizinledir.” dedi.​​​​​​​

Dayton’da toplanan yardımlar, Türkiye’ye gönderilmek üzere Chicago’daki TOBB Ticaret Merkezine nakledildi.


ABD Ahıska Türkleri Kahramanmaraş merkezli depremler