ABD Deniz Kuvvetleri, "konteynerden ateşlenen yeni füze fırlatma sistemini" test etti

TAKİP ET

ABD Deniz Kuvvetleri, 24 Ekim'de USS Savannah (LCS 28) ​​​​​​​Kruvazörü'nden Pasifik Okyanusu'nun doğu...

ABD Deniz Kuvvetleri, 24 Ekim'de USS Savannah (LCS 28) ​​​​​​​Kruvazörü'nden Pasifik Okyanusu'nun doğu bölgesinde konteynerden ateşlenen yeni füze fırlatma sistemini test ettiğini duyurdu.

ABD Pasifik Filosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, 24 Ekim'de yapılan testte, bir SM-6 füzesi, USS Savannah (LCS 28) ​​​​​​​Kruvazörü'nde bulunan konteynerli fırlatma sisteminden ateşlenerek belirlenen hedefe ulaştı.

Yapılan testte, konteynerli fırlatma sistemleri entegre edilen kıyı muharebe gemilerinin kara ve deniz yüzeyindeki hedeflerine atış imkanları denendi.

- İlk olarak Eylül 2021'de denendi

Defence Blog'un haberine göre ise testte kullanılan "MK 70 Füze Taşıma Sistemi" olarak adlandırılan fırlatma sistemi, 12 metrelik konteynere monteli 4 adet Mark 41 Dikey Fırlatma Sistemi'nden oluşuyor ve ilk olarak Eylül 2021'de test edildi.

Testte kullanılan SM-6 füzeleri, sabit ve döner kanatlı uçaklara, insansız hava araçlarına, hem denizde hem de karada uçuş halindeki gemisavar seyir füzelerine, balistik füzelere karşı kullanılıyor.

"RIM-174 Standart Uzatılmış Menzilli Aktif Füze (ERAM)" olarak da adlandırılan SM-6, yüksek hızlı gemisavar füzesi olarak veya gerektiğinde GPS güdümü eklenerek kara hedeflerine karşı da kullanılabiliyor. 

ABD Deniz Kuvvetleri gemisavar füze konteynerli fırlatma sistemi MK 70 Füze Taşıma Sistemi RIM-174 Standart Uzatılmış Menzilli Aktif Füze (ERAM) SM-6 füzesi USS Savannah (LCS 28)