ABD'li Senatör Tim Scott, 2024 başkanlık yarışına katılma niyetinde

TAKİP ET

ABD'de Güney Carolina Senatörü Tim Scott, 2024 başkanlık seçim yarışı sürecinin ilk önemli adımı olarak görülen...

ABD'de Güney Carolina Senatörü Tim Scott, 2024 başkanlık seçim yarışı sürecinin ilk önemli adımı olarak görülen keşif komitesini oluşturduğunu duyurdu.

Scott, Twitter'dan paylaştığı mesajında, 2024 ABD Başkanlık yarışı için bir keşif komitesi oluşturduğunu açıkladı.

Başkanlık seçim yarışı sürecinin ilk önemli adımı olarak görülen keşif komitesinin oluşturulması, kampanya için bağış toplama ve personel istihdamına izin veriyor.

Scott, ilk seçim mesajı olarak değerlendirilen kısa videosunda, Başkan Joe Biden ve "radikal sol" şeklinde adlandırdığı Demokratlara yüklendi.

Halihazırda Senato'da tek Cumhuriyetçi siyahi senatör olan Scott, Demokratların ırkı bir araç olarak kullanarak güçlerini ellerinde tutmaya çalıştığını belirtti.

Scott, muhafazakar değerlere vurgu yaparak, komünist Çin'e karşı mücadele edeceğini kaydetti.

ABD'de son anketler 2024 başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti'den eski Başkan Donald Trump'ın açık ara önde olduğunu gösteriyor. Anketlerde Trump'ın arkasında adaylığını duyurması beklenen Florida Valisi Ron DeSantis ve eski Başkan Yardımcısı Mike Pence ile adaylığını resmen duyuran eski BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley yer alıyor.

Scott'un Cumhuriyetçi adaylar arasında Senatör olduğu Güney Carolina'dan yüzde 7'lik, ABD genelinde ise yüzde 1'lik bir desteğe sahip olduğu belirtiliyor.

2024 Başkanlık seçimleri ABD cumhuriyetçi Donald Trump Tim Scott