ABD'nin Tunus Büyükelçiliği önünde Filistin'e destek gösteri düzenlendi

TAKİP ET

ABD'nin Tunus Büyükelçiliği önünde Filistin ve Gazze'ye destek gösterisi gerçekleştirildi."Normalleşmeye Karşı...

ABD'nin Tunus Büyükelçiliği önünde Filistin ve Gazze'ye destek gösterisi gerçekleştirildi.

"Normalleşmeye Karşı Tunus Ağı"nın çağrısı üzerine başkent Tunus’un Buheyra semtinde bulunan ABD Büyükelçiliği önünde toplanan göstericiler, İsrail'i ve ABD'yi protesto etti.

Göstericiler, Tunus ile Filistin bayraklarının yanı sıra "Direnen özgür Filistin", "Direnişi desteklemek her Arap ve Müslüman’ın görevidir", "Tunus’ta ABD Büyükelçiliğine yer yok" yazılı pankartlar taşıdı.

Gösteriyi organize eden aktivistlerden Selahaddin el-Masri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Filistinli kardeşlerimizle dayanışma gösterisini, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına destek veren ABD'nin Büyükelçiliği önünde düzenleniyoruz. Mesajımız çok açık, ABD, İsrail işgalinin önemli bir ortağı ve silah finansörüdür, Gazze’deki soykırımın ortağıdır ve aynı zamanda bu soykırımı örtbas etmektedir. Her hafta pazar günü düzenlediğimiz gösteride, İsrail saldırılarına destek veren ABD’yi kınayarak Filistinlilerin sesini duyurmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Güney Afrika’nın Uluslararası Adalet Divanında (UAD) İsrail aleyhine açtığı davanın önemine dikkati çeken Masri, İsrail’in soykırım suçu işlediği ve bunun uluslararası mahkemeler tarafından takip edildiğini belirterek, İsrail saldırılarının bir an önce durdurulması çağrısında bulundu.

Tunuslular, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim'den bu yana her hafta Filistinlilerle dayanışma gösterileri düzenliyor.

Göstericiler, İsrail’e verdikleri destekten ötürü ABD, İngiltere ve Fransa büyükelçilerinin ülkeden sınır dışı edilmesini istiyor.

Tunus Tunus'ta Filistin'e destek gösterisi