ABD Sahel bölgesinde barışı desteklemek için 100 milyon dolar taahhüt etti

TAKİP ET

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Sahra Altı Afrika'da yer alan Sahel bölgesindeki ülkelere aşırılık...

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Sahra Altı Afrika'da yer alan Sahel bölgesindeki ülkelere aşırılık yanlılarından kaynaklanan tehditleri önlemek için 100 milyon dolar yardım taahhüdünde bulundu.

Harris, Afrika turu çerçevesinde bulunduğu Gana'nın başkenti Akra'daki Jubilee House Sarayı'nda, Gana Cumhurbaşkanı Nana Akufo-Addo ile ortak basın toplantısı düzenledi.

ABD hükümetinin Gana'nın Sahel bölgesinde istikrarı sağlamak için oynadığı rolden memnuniyet duyduğunu dile getiren Harris, "Gana'nın Sahel'e yaptığı önemli katkının da farkındayız ve bu konudaki liderliğiniz için size teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Harris, şiddete varan aşırıcılık ve istikrarsızlık tehdidinin ele alınmasına yardımcı olmak üzere Sahel bölgesindeki Benin, Gana, Gine, Fildişi Sahili ve Togo'ya 100 milyon dolar destek verileceğini duyurdu.

Geçen hafta ABD Başkanı Joe Biden'in, ABD'nin çatışmayı önleme ve istikrarı teşvik etme stratejisinin bir parçası olarak Batı Afrika kıyılarına yönelik stratejik plan açıkladığını anımsatan Harris, "Bugün, az önce yaptığım finansman ve duyuru bu planların uygulanmasına yardımcı olacak." dedi.

Harris, ABD hükümetinin Batı Afrika bölgesi için açıkladığı desteğin bölgedeki güvenlik ve kalkınma sorunlarının ele alınmasına yardımcı olması umudunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Akufo-Addo ise Gana halkı ve hükümeti adına, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkinin kurulmasından bu yana ABD'nin sağladığı desteklerden dolayı şükranlarını sundu.

Akufo-Addo, Gana'nın ekonomisini dönüştürmek için temel olarak kullanmaya çalıştığı bol miktarda doğal kaynağa sahip olduğunu söyledi.



ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris Basın Toplantısı Gana Gana Cumhurbaşkanı Nana Akufo-Addo ziyaret