AFAD'dan İliç'teki kurtarma çalışmalarına ilişkin açıklama:

TAKİP ET

"210 bin metrekarelik alan, 8 sektöre ayrılarak tüm alanlar termal ve manyetik dronlar, toprak altı görüntüleme cihazları, georadar, dronlar ve fiziki arama ile havadan ve karadan sürekli taranmaktadır"

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen toprak kayması nedeniyle göçük altında kalan 9 kişiyi kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

AFAD'dan yapılan açıklamada, 13 Şubat'ta İliç'teki bir maden ocağında meydana gelen toprak kayması sonucu kayıp 9 vatandaşı arama kurtarma çalışmalarının profesyonel ekiplerce aralıksız devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, arama kurtarma çalışmalarına ilişkin, şu bilgiler paylaşıldı:

"210 bin metrekarelik alan 8 sektöre ayrılarak tüm alanlar termal ve manyetik dronlar, toprak altı görüntüleme cihazları, georadar, dronlar ve fiziki arama ile havadan ve karadan sürekli taranmaktadır. Gece gündüz aralıksız devam eden çalışmalarda; 2 bin 663 personel, 802 araç ve iş makinesi, 99 aydınlatma kulesi, 52 jeneratör, 7 dron ile georadar ve jeoradar görev yapıyor. Gelişmeleri takip ediyoruz."



afad Erzincan İliç Maden ocağı toprak kayması