Ağaç işleme makineleri sektörü WoodTech'te buluştu

TAKİP ET

Fuarda 100'e yakın ülkeden 25 bin profesyonel ağırlanıyor

Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar ve El Aletleri Fuarı WoodTech, İstanbul'da kapılarını açtı.

Ağaç İşleme Makine Sanayicileri Derneği'nden (AİMSAD) yapılan açıklamaya göre, AİMSAD-EUMABOIS işbirliğinde, RX Tüyap organizasyonuyla düzenlenen fuarda 100'e yakın ülkeden 25 bin profesyonel ağırlanıyor.

Bu yıl 10 salonda birden düzenlenen fuarda, ağaç işleme endüstrisinin yerli ve yabancı lider isimleri de bulunuyor.

BAE, ABD, İngiltere, Polonya, İtalya, Fransa, İspanya, Sırbistan, Ürdün, Lübnan, Cezayir, Tunus ve Fas'tan katılımcıların da yer aldığı, ağaç işleme makine sektörünün en büyük buluşma noktası olan WoodTech Fuarı, bu yıl ilk kez kendi tarihlerinde tek başına düzenleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Toktaş, cari fazla veren ve 150 ülkeye ihracat yapan bir sektör haline geldiklerini belirterek, "Bu başarıdaki en büyük pay, üreticilerimizin. Yakaladığımız ivmede WoodTech’in de büyük katkısı var. Yabancı alıcıların üreticilerimizle buluşması ve sürdürülebilir iş ilişkisi kurup geliştirmeleri, doğal olarak ihracatımıza olumlu yansıyor." ifadelerini kullandı.

Toktaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bugüne kadar Intermob Fuarı ile eş zamanlı düzenlenen fuarımızda, firmalar kendilerini temsil edecek alanı ve metrekareyi bulamıyorlardı. AİMSAD olarak sorunların çözümleri için üyelerimizden hem fuar sırasında hem de farklı dönemlerde sık sık talepler ve öneriler alıyorduk. Biz de bu doğrultuda fuarların ayrılması hususundaki talebimizi RX Tüyap'la müzakere ettik ve sektörümüz için büyük önem arz eden fuarımızı tek başına organize etme kararı aldık. Hepimizin büyük bir özveriyle hazırlandığı fuarın sektör ihracatımıza büyük katkı sunacağına inanıyorum. 2023'ü 170 milyon dolar ihracatla kapatmayı hedefliyoruz."

Yılın ilk 7 ayındaki ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 139 olarak hesaplanan ve cari fazla veren sektörün, yıl sonu ihracat hedefi 170 milyon dolar olarak belirtiliyor.

AİMSAD