AGİT Dönem Başkanı, Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarıyla telefonda görüştü

TAKİP ET

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani...

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile telefonda yaptığı görüşmede, bölgedeki gelişmelerin yanı sıra "Laçın Koridoru"nu ele aldı.

AGİT’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Osmani, Bayramov ve Mirzoyan ile birer telefon görüşmesi yaptı.

Osmani, taraflara Azerbaycan'ın Laçın şehri ve Zabuh ile Sus köylerinin yer aldığı "Laçın Koridoru" diye bilinen güzergah ve çevresindeki gelişmeleri dikkatle takip ettiğini, buradaki gelişmelerin sivil halkın günlük yaşamını etkilemesinden duyduğu endişeyi dile getirdi.

Bölgedeki tansiyonun düşürülmesi için yapıcı ve verimli bir diyalog çağrısında bulunan Osmani, AGİT’in iki ülke arasında güven ve normalleşmeyi sağlamak için kullandığı enstrümanların bölgede sivil halkın karşılaştığı zorlukları aşmasında da işlevsel bir role sahip olduğunun altını çizdi.

Osmani, tansiyonun düşürülmesi ve kalıcı barış için sarf edilen çabalara katkı sağlamak amacıyla kişisel olarak destek vermeye hazır olduğunu belirterek, taraflarla ilerleyen günlerde ayrı ayrı görüşeceğini aktardı.

AGİT Azerbaycan Bujar Osmani Ermenistan Kuzey Makedonya Laçın Koridoru Viyana