AGİT Seçim İzleme Misyonu medya analistlerinden AA'ya ziyaret

TAKİP ET

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz: - "14 Mayıs seçim sonuçlarını abonelerimize doğru ve hızlı bir şekilde ulaştırmak için tüm hazırlıklarımızı tamamladık" - "14 Mayıs günü başta ben, tüm idari kadromuz, haberci ekibimiz olmak üzere tüm Türkiye'deki yaklaşık 2 bin 500 çalışanımız ve sözleşme yaptığımız araştırma şirketi, sandık alanlarından sonuç tutanaklarının bir görselini alarak, bunları AA Seçim 2023 Mobil Uygulama ekranına girecek"

ziyaret etti.

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, AGİT Seçim İzleme Misyonu Medya
Analiz Uzmanı Egor Tilpunov'u ve Kıdemli Asistan Serhan Karataş'ı makamında kabul etti.

AGİT Seçim İzleme Misyonu görevlilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Karagöz, 14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarının toplanması ve abonelere ulaştırılması konusunda Anadolu Ajansının yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ajansın 2014 yılından bu yana seçim sonuçlarını abonelerine ulaştırdığını hatırlatan Karagöz, Türkiye'de her siyasi görüşe yakın medya kuruluşunun 14 Mayıs seçim sonuçlarının takibi için AA'nın sunduğu hizmeti satın aldığını aktardı.

Karagöz, seçim sonuçlarının takibi için AA'nın geliştirdiği bilişim çözümlerine yurt dışındaki medya kuruluşlarının da ilgi gösterdiğini söyledi.

Anadolu Ajansının editoryal ve idari tüm personelinin seçim günü görevde olacağını belirten Karagöz, kadrolu, yarı zamanlı ve serbest haberci olmak üzere AA bünyesinde görev yapan yaklaşık 2 bin 500 çalışanın seçim verilerini toplama çalışmasında yer alacağını ifade etti.

Veri toplama konusunda sözleşme yapılan araştırma ve veri toplama şirketinin de AA bünyesinde görevli çalışanlarla eş zamanlı olarak seçim bölgelerinde çalışma yapacağını bildiren Karagöz, şunları kaydetti:

"14 Mayıs seçim sonuçlarını abonelerimize doğru ve hızlı bir şekilde ulaştırmak için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. 14 Mayıs günü başta ben, tüm idari kadromuz, haberci ekibimiz olmak üzere tüm Türkiye'deki yaklaşık 2 bin 500 çalışanımız ve sözleşme yaptığımız araştırma şirketi, sandık alanlarından sonuç tutanaklarının bir görselini alarak, bunları AA Seçim 2023 Mobil Uygulama ekranına girecek."

Karagöz, Yüksek Seçim Kurulunun seçim günü yayın yasağını kaldırması sonrasında sonuçların abonelere aktarılmaya başlanacağını, oy sayım işlemiyle ilgili süreçler tamamlanıncaya kadar abonelere seçim sonuçlarına ilişkin hizmet verileceğini dile getirdi.

Ajansın 2014'ten bu yana abonelerine verdiği seçim sonuçları hizmeti hakkında bilgi veren AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan da 14 Mayıs'ta bu konuda yapılacak çalışmanın hazırlıkları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Görüşmede, AA Stratejik İletişim ve Dış İlişkiler Müdürü Hazal Duran da hazır bulundu.

AGİT Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz Seçim İzleme Misyonu medya analistleri