Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık "Engelsiz İftar Buluşması"nda konuştu:

TAKİP ET

"Engelli kişilerin kendi yaşamları üzerinde söz ve karar sahibi oldukları özgür ve bağımsız bireyler olarak toplumsal yaşamın tüm alanlarında etkin bir biçimde var olabildikleri bir yaşam sürdürmelerini hedefliyoruz"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, engellilerin kendi yaşamları üzerinde söz ve karar sahibi oldukları, özgür ve bağımsız bireyler olarak toplumsal yaşamın tüm alanlarında etkin biçimde var olabildikleri bir yaşam sürdürmelerini hedeflediklerini bildirdi.

Bakan Yanık, Saray Engelsiz Yaşam ve Bakım Rehabilitasyon Merkezi'ndeki "Engelsiz İftar Buluşması"nda konuştu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden 13,5 milyona yakın kişinin doğrudan etkilendiğini belirten Yanık, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Depremin hemen ardından bölgedeki engelli ve yaşlılarla ilgili kuruluşlarla iletişime geçerek ilk durum bilgisini aldıklarını aktaran Yanık şöyle devam etti:

"Akabinde kuruluşlarımızdan hizmet alan 1333 engelli vatandaşımızı farklı illerdeki yatılı kuruluşlarımıza ivedilikle taşıdık. Daha sonra deprem bölgesinde, çadırlarda, konteyner kentlerde barınan engelli ve yaşlı vatandaşlarımızdan profesyonel bakıma ihtiyacı olanların tespit edilmesi amacıyla ekiplerimiz sahada çalışmalar yaptılar, yapmaya da devam ediyorlar. Bu kapsamda dün itibarıyla profesyonel bakıma ihtiyacı olan 954 engelli vatandaşımızı da kurumlarımıza yerleştirdik."

Yanık, deprem bölgesi dışında da Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtlarına, misafirhanelere ve otellere yerleşenleri ziyaret ederek sosyal incelemelerini sürdürdüklerini, incelemeler neticesinde profesyonel bakım ihtiyacı olan engellileri ivedilikle yatılı kuruluşlara yerleştirdiklerini söyledi.

"Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde ülke olarak kalkınma yolculuğumuzda hiç kimseyi arkada bırakmadan yolumuza devam ediyoruz." ifadesini kullanan Bakan Yanık; kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı, engelli ayrımı yapmaksızın her bir bireyi toplumsal kalkınmanın asli unsuru olarak gördüklerini ve bu yoldaki çabaları devam ettirdiklerini belirtti.

Yanık sözlerini şöyle sürdürdü:

"e-KPSS ile atanmış ve bugün artık kamu hizmeti veren genç arkadaşlarımız var. Onlarla da ayrıca gurur duyduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Hakikaten çocuklarımızla gençlerimizle inanılmaz gurur duyuyoruz. Her birisi geleceğimizi inşa etme noktasında bütün mevcudatlarıyla bütün kapasiteleriyle yetenekleriyle emeklerini ortaya koyuyorlar. Hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Hayatın bizatihi kendi kesintisiz bir değişim süreci olduğu gerçeği daha adil ve eşitlikçi bir dünya için çabalarımızı kesintisiz sürdürmemiz gerektiğine işaret ediyor. Biz de daha adil ve eşitlikçi bir dünya için engellilik alanındaki politikalarımızı yardım eksenli değil, hak temelli bir anlayışla şekillendirdik."

Türkiye'nin 20 yılda geldiği noktanın, yarın için daha ileri noktayı hedeflemek için yol gösterici nitelikte olduğunu vurgulayan Yanık, "Engelli kişilerin kendi yaşamları üzerinde söz ve karar sahibi oldukları özgür ve bağımsız bireyler olarak toplumsal yaşamın tüm alanlarında etkin bir biçimde var olabildikleri bir yaşam sürdürmelerini hedefliyoruz." dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Derya Yanık Engelsiz İftar Buluşması