AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ala, Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkanvekili Budagov'la görüştü

TAKİP ET

ANKARA AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Efkan Ala, Azerbaycan'ın Karabağ'daki...

ANKARA AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Efkan Ala, Azerbaycan'ın Karabağ'daki zaferinin bütün dünya tarafından gıptayla izlendiğini belirterek, "Biz de kardeşlerimizle birlikte olabilmenin, onların yanında bulunabilmenin haklı gururunu hep yaşadık. Bundan sonra da ilişkilerimizi kardeşlikten de öte bir birliktelikle devam ettireceğiz." dedi.

Ala, Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkanvekili Tahir Budagov ve beraberindeki heyetle AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Ala, Budagov'un bugün "Türkiye Yüzyılı" programının davetlisi olarak Türkiye'ye geldiğini ve AK Parti'yi ziyaret ettiğini söyledi.

Ala, Budagov'un burada ev sahibi olduğunu belirterek, Azerbaycan'la köklü, derin ve sağlam iş birliğine sahip olduklarını ifade etti.

İki ülkenin devlet başkanlarının her meselede hemen diyalog halinde "sorun çözücü" bir tavır sergilediğini kaydeden Ala, liderler diplomasisinin en güzel örneklerini verdiklerini ve sağlam bir diyalog yürüttüklerini dile getirdi.

Ala, "Azerbaycan ve Türkiye de rahmetli (Azerbaycan'ın üçüncü Cumhurbaşkanı Haydar) Aliyev'in söylediği gibi 'iki devlet, tek millet' şiarını benimsemiş ve bu anlayış içerisinde ilişkilerini yürüten iki devlet ve millet. Biz de buna ne kadar katkıda bulunabilirsek o kadar kendimizi bahtiyar hissederiz." dedi.

Ala, Budagov'un AK Parti Genel Merkezi'ni ziyaretinde partisi ile Yeni Azerbaycan Partisi arasındaki ilişkilerin daha da ileriye götürülmesi konusunda neler yapabileceklerini ele aldıklarını ifade etti.

İki ülkenin ekonomik, kültürel, sosyal, siyasal ve sivil toplum alanlarındaki ilişkilerinin daha da geliştirilmesi ve daha çok çözüm üretilmesi için Budagov'la sürekli diyalog halinde olduklarını kaydeden Ala, iki ülkenin de menfaatine olacak çok şey ürettiklerini vurguladı.

Azerbaycan'ın Karabağ zaferine de değinen Ala, "Son zamanlarda Azerbaycan'ın Karabağ'daki zaferi bütün dünyaca gıptayla izlendi. Biz de kardeşlerimizle birlikte olabilmenin, onların yanında bulunabilmenin haklı gururunu hep yaşadık. Bundan sonra da ilişkilerimizi kardeşlikten de öte bir birliktelikle devam ettireceğiz." değerlendirmesini yaptı.

- "Bu ziyaretler ilişkilerimizde ve hedeflere ulaşmamızda itici güç rolü oynuyor"

Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkanvekili Budagov da bugün Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin tüm dünya ülkeleri için örnek olduğunu belirterek, tüm alanlarda sıkı iş birliği içinde bulunan başka iki devlet örneğinin bulunmadığını söyledi.

Budagov, iki ülke arasındaki iş birliğinin Azerbaycan'ın Karabağ'daki topraklarını işgalden kurtarmasının ardından tamamen "yeni bir seviyeye" ve "müttefiklik düzeyine" taşındığını vurguladı.

Karabağ zaferinden sonra kısa zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 kez Azerbaycan'ı ziyaret ettiğinin altını çizen Budagov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karabağ zaferi için yapılan geçit törenine, Şuşa Beyannamesi'nin imzalanmasına ve altyapı projelerinin açılışına katılmasının önemine dikkati çekti.

Budagov, Türkiye'nin Azerbaycan'ın yanında olması, siyasi ve manevi destek vermesinin, Azerbaycan'ın savaş sonrası dönemde diplomatik sahada elde ettiği başarıları pekiştirmek ve geliştirmek açısından da dünya için çok önemli mesaj olduğunu dile getirdi.

Öte yandan, Budagov, "Aynı zamanda Aliyev de bu kısa zaman zarfında Türkiye'yi 4 kez ziyaret etti. Bu ziyaretler, ilişkilerimizde ve hedeflere ulaşmamızda itici güç rolü oynuyor." ifadesini kullandı.

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dış İlişkiler Başkanı Efkan Ala Tahir Budagov Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkanvekili