AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Keşir'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı:

TAKİP ET

"Cumhuriyet; çocuklarımızın gözlerindeki umut, yarınlara duyulan güven ve fikri, irfanı, vicdanı hür yaşamanın değişmez gereğidir"

ANKARA AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, "Cumhuriyet; çocuklarımızın gözlerindeki umut, yarınlara duyulan güven ve 'fikri, irfanı, vicdanı hür' yaşamanın değişmez gereğidir." ifadelerini kullandı.

Keşir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bayramın coşkusunu yaşadıklarını, gurur ve sevinçte birleştiklerini belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun'da yaktığı özgürlük ateşinin dalga dalga tüm yurda yayıldığını ve her şeyiyle çöktüğü sanılan Türk milletinin kendi küllerinden yeniden doğduğunu kaydeden Keşir, mesajında şunları aktardı:

"Cumhuriyet; tüm imkansızlıklara, zorluklara ve umutsuzluğa karşı milletimizin yeniden ayağa kalkmasıdır. Cumhuriyet, tarihinden, köklerinden güç alan bir milletin özünde var olan birlik ve beraberlik iradesinin gerektiğinde tek söze ihtiyaç duyulmadan ortak bir bilinçte vücut bulmasıdır.

Cumhuriyet; çocuklarımızın gözlerindeki umut, yarınlara duyulan güven ve 'fikri, irfanı, vicdanı hür' yaşamanın değişmez gereğidir.

Bizler, bugün bu değerleri gelecek nesillere anlatmanın ve aktarmanın büyük sorumluluğunu taşıyoruz. Bizlere Cumhuriyet'i armağan etmek için hayatlarını ortaya koyan kahramanların mücadelesinden güç alarak ülkemizi daha ileriye taşımak için çalışıyoruz. AK Parti olarak gücümüzü aldığımız milletimize, bu ülkenin kadınlarına, gençlerine inanıyor ve güveniyoruz."

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Cumhuriyet'in ikinci asrını, "Türkiye Yüzyılı" ilan ettiklerini vurgulayan Keşir, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet'e yaraşır, milletimizin yüceliğine değen proje ve uygulamalarla yolumuza devam edeceğiz. 2002’den bu yana kadın erkek omuz omuza birlikte başardık. Birlikte başarmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve vatanımızın bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun."

9 Ekim Cumhuriyet Bayramı AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir