AK Parti'li Boyraz: "Elektrik, doğal gaz ve petrol alanlarında çalışmalar yapmaktayız"

TAKİP ET

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Türkiye'nin enerji ithalatını azaltmak için elektrik, doğal gaz ve...

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Türkiye'nin enerji ithalatını azaltmak için elektrik, doğal gaz ve petrol alanlarında ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Boyraz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, ülkelerin gelişmişliğinin yorumlanmasında enerji verimliliğinin son derece önemli olduğunu, yeni düzende devletler arası güç hiyerarşisinin, sahip olunan petrol ve doğal gaz rezervi ile enerji kaynaklarını satın alabilme gücüyle orantılı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin son yıllarda artan sanayi yatırımlarıyla büyüdüğünü dile getiren Boyraz, enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesinde önemli hamleler gerçekleştirildiğini anlattı.

AK Parti hükümetleri döneminde enerji çeşitliliği ve kurulu gücün artırılması bakımından büyük mücadele verildiğini kaydeden Boyraz, "Eser ve hizmet siyasetinin yegane temsilcisi AK Parti, 20 yıllık iktidarında milletinin refahını artırmıştır. Enerji ithalatını azaltmak adına, elektrik, doğal gaz ve petrol alanlarında ciddi çalışmalar yapmaktayız. Gözlerini kapatarak güneşin varlığını inkar edenlere karşı aziz milletimiz büyük projelerin akamete uğramaması adına kuyumcu terazisiyle kararını verecektir." diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz Enerji verimliliği TBMM