AK Parti'li Çakır: "Erzincan, turizmin de parlayan yıldızı olacak"

TAKİP ET

AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, Erzincan'ın doğunun parlayan yıldızı olmasının yanı sıra turizmin de...

AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, Erzincan'ın doğunun parlayan yıldızı olmasının yanı sıra turizmin de parlayan yıldızı olacağını belirtti.

Çakır, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Sarıkamış Harekatı'nın 108. yıl dönümü olduğunu belirterek, Sarıkamış Harekatı şehitleri olmak üzere tüm şehitleri rahmetle andı. Şehitlerin her zaman milletin gönlünde yaşamaya devam ettiğini vurgulayan Çakır, hiçbir şehidin kanının da yerde bırakılmadığını ifade etti.

Çakır, TBMM Genel Kurulunda, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in milletvekilliğinin "devamsızlık" gerekçesiyle düşürüldüğünü anımsattı. Çakır, "Bugün TBMM'de teröristlerle fotoğrafları çekinen o sözde milletvekili zatın da milletvekilliği düşürüldü. Allah'a hamdolsun bu bizim için bir sevinçtir." dedi.

Turistik Doğu Ekspresi'nin, ilk seferlerini gerçekleştirdiğini hatırlatan Çakır, Ankara, Kayseri, Sivas ve Erzincan'dan geçerek Kars'a ulaşan Doğu Ekspresi'nin yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi gördüğünü kaydetti. Çakır, "Doğal güzellikleriyle önemli bir turizm potansiyeline sahip olan Erzincan'ımız misafirlerini en iyi şekilde ağırlamakta. Sadece doğal güzellikleriyle değil, tarihin çeşitli dönemlerinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ve ev sahipliği yaptığı medeniyete ait eserlerin üzerinde barındıran Erzincan doğunun parlayan yıldızı olmasının yanı sıra turizmin de parlayan yıldızı olacak." ifadelerini kullandı.

AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır Doğu Ekspresi Erzincan