AK Partili Ünal, Şeb-i Arus dolayısıyla Mevlana'yı andı:

TAKİP ET

"Fikirlerimiz, dinler, inançlar, mezhepler, etnik kökenler, kültürler farklı olsa da insan olarak birbirimize saygımızı, hürmetimizi kaybetmeyeceğiz. Mevlana'yı yeniden anlayarak, onu her dem hatırlayarak ona kulak vermeye devam edeceğiz"

AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, "Fikirlerimiz, dinler, inançlar, mezhepler, etnik kökenler, kültürler farklı olsa da insan olarak birbirimize saygımızı, hürmetimizi kaybetmeyeceğiz. Mevlana'yı yeniden anlayarak, onu her dem hatırlayarak ona kulak vermeye devam edeceğiz." dedi.

Ünal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Şeb-i Arus dolayısıyla değerlendirmelerde bulundu.

Allah'a kavuşmayı vuslat, kavuştuğu geceyi Şeb-i Arus olarak gören kişi için ölümün artık öldüğüne işaret eden Ünal, "Ölümü içinde öldüren kişiyi artık Allah'tan başka hiç kimse korkutamaz. Ölümü adeta düğün gibi karşılayan kişiye hiç kimse diz çöktüremez." diye konuştu.

Ünal, Mevlana'nın "Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük. Bir başka bahar için sadece yaprak döktük." sözlerini aktararak, şunları kaydetti:

"İşte aynısını, aynı kaynaktan kana kana beslenen Yunus Emre de söylüyor; 'Biz sevdik, aşık olduk, sevildik maşuk olduk. Her dem yeniden doğarız, bizden kim usanası.' Mevlana'ya, Yunus'a, Hacı Bektaş-ı Veli'ye, Ahmed-i Hani'ye sahip çıktığımız müddetçe, onların aşkla yoğurdukları medeniyete, sevgiyle inşa ettikleri muhabbete sahip çıktıkça, Allah'ın izniyle bu millet hiçbir şeyden korkmayacak, her dem yeniden doğmaktan da asla usanmayacaktır. Fikirlerimiz, dinler, inançlar, mezhepler, etnik kökenler, kültürler farklı olsa da insan olarak birbirimize saygımızı, hürmetimizi kaybetmeyeceğiz. Mevlana'yı yeniden anlayarak, onu her dem hatırlayarak ona kulak vermeye devam edeceğiz. Çünkü o, sadece Allah'a kul oldu. Çünkü o, sadece onun sevgili habibinin izinden yürüdü."

AK Partili Ünal, Mevlana'nın güzel sözlerinden bazılarını sıralayarak, "Allah, ülkemizi, milletimizi, uhuvvetimizi ve muhabbetimizi daim etsin." dedi.

AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal