Akfen Yenilenebilir Enerji, elektrik depolama ve üretim tesisi kurmak için ön lisans aldı

TAKİP ET

Akfen Yenilenebilir Enerji, 4 farklı ilde toplam 140 megavatlık elektrik depolama ve 140 megavatlık elektrik üretim...

Akfen Yenilenebilir Enerji, 4 farklı ilde toplam 140 megavatlık elektrik depolama ve 140 megavatlık elektrik üretim tesisi kurmak için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumum'dan (EPDK) ön lisans aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, EPDK'dan Akfen Yenilenebilir Enerji'ye, Türkiye'nin ilk depolamalı elektrik üretim tesisi lisanslarından olan Çanakkale Üçpınar'da 50 megavat, Erzurum'da 30 megavat, Amasya'da 30 megavat ve Aydın'da da 30 megavat olmak üzere toplam 140 megavatlık ön lisans verildi.

Akfen Yenilenebilir Enerji, bu tesislerin yanlarına aynı kurulu güçlerde olmak üzere toplam 140 megavatlık elektrik üretim tesisi de kuracak.

Elektrik depolama tesisi başvuruları kapsamında Akfen Yenilenebilir Enerji tarafından toplam 380 megavat müstakil depolama tesisi başvuruları EPDK tarafından uygun görülmüştü.

Bununla birlikte Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği 17'nci maddesi kapsamında depolama tesisine verilen hakka istinaden şirket tarafından toplam 285 megavat kapasiteli güneş ve rüzgar enerjisi santrali ön lisans başvuruları yapılmıştı.

Akfen Yenilenebilir Enerji, depolamalı üretim tesisi müracaatlarından iki projenin ise ön lisans süreçlerinin devam ettiğini duyurdu.


Akfen Yenilenebilir Enerji elektrik depolama elektrik üretim