Aktarlık mesleği "ulusal yeterlilik" kazandı

TAKİP ET

ATO Başkanı Gürsel Baran: - "Söz uçar yazı kalır sözünde ifade edildiği gibi mesleki bilgilerin unutulmasının önüne geçilmiş, yeterlilikler yazılı bir şekilde mesleğe yeni girenlere aktarılabilir hale gelmiş oldu"

ANKARA Ankara Ticaret Odası (ATO) ve sektör temsilcilerinin katkılarıyla hazırlanan "Aktar Seviye 5 Ulusal Yeterlilik Taslağı" Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Yönetim Kurulunun onayının ardından yürürlüğe girdi.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, daha önce gerçekleştirdiği çalışmalarla "Aktar Seviye 5 Meslek Standardı" çalışmalarını gerçekleştiren Oda, mesleğin başarıyla icra edilmesi için gereken bilgi, beceri ve yetkinlikler ile bu yetkinliklerin kanıtlanması için değerlendirme sürecini içeren "Aktar Seviye 5 Ulusal Yeterlilik Taslağı"nı hazırlamaya başlamıştı.

Odanın 23 No'lu Aktarlar ve Çiçekçiler Meslek Komitesi, Aktarlar Derneği ve sektör temsilcilerinin katkılarıyla hazırladığı söz konusu taslak MYK Yönetim Kurulunun onayının ardından yürürlüğe girdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ATO Başkanı Gürsel Baran, Odanın çalışmalarıyla "Aktar Meslek Standardı" oluşturulduğunu ve aktarlığın belgeli meslek haline geldiğini hatırlattı.

Yine ATO'nun çalışmalarıyla "Aktar Ulusal Yeterlilik" belgesinin hazırlandığını da belirten Baran, şunları kaydetti:

"Aktarlık mesleği artık sadece sözlü kültürle değil yazılı belgelerle de yeni nesillere aktarılacak. 'Söz uçar yazı kalır' sözünde ifade edildiği gibi mesleki bilgilerin unutulmasının önüne geçilmiş, yeterlilikler yazılı bir şekilde mesleğe yeni girenlere aktarılabilir hale gelmiş oldu."

ATO Başkan Yardımcısı ve 23 No'lu Aktarlar ve Çiçekçiler Meslek Komitesi Üyesi Halil İbrahim Yılmaz da "hastalandığında ilaç almadan önce ülkenin toprağında yetişen otlarla şifa bulan bir millet için aktarlığın yeterlilik kazanmasının çok büyük bir başarı" olduğuna dikkati çekti.

Aktarlar Derneği Başkanı Mert Ünyazıcı da ATO Başkanı Gürsel Baran ve katkıda bulunan diğer isimlere teşekkür ederek, "Sektör temsilcilerinin katkılarıyla, ATO'nun destekleriyle hazırlanan yeterlilik, aktarlığa yeni bir bakış getirecek, sektörün nitelik kazanmasına ve çalışanların işlerini bilinçli şekilde sürdürmesinde ışık tutacaktır." ifadesini kullandı.



aktar Gürsel Baran ulusal yeterlilik