Altındağ Belediyesinden depremzedelere prefabrik ev yardımı

TAKİP ET

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı: - "Buradaki ekiplerimiz, içinde mutfağı, banyosu, tuvaleti bulunan, ısıtması kolay, bir ailenin rahatça barınabileceği prefabrik evler yapıyor. Evler tamamlanınca deprem bölgesine doğru yola çıkıyor"

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, barınma ihtiyacının karşılanması için prefabrik ev inşa edilerek, deprem bölgelerine gönderildiğini bildirdi.

Altındağ Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, deprem bölgelerinde barınma ihtiyacı olan mağdur vatandaşlara yönelik yapılan prefabrik ev yardımları hakkında bilgi verildi.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde mağdur olan vatandaşlar için 157 personel, 41 iş makinesi, 4 aşevi ve 4 ihtiyaç temin noktası ile afet bölgelerinde verilen hizmetin yanı sıra prefabrik ev inşasına başlandığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Altındağ Belediye Başkanı Balcı, barınma ihtiyacının depremzedeler için önemli olduğuna işaret ederek, "Deprem mağdurlarımız, yeni hayatlarına başlayana kadar, barınma ihtiyaçlarının bir an önce giderilmesi gerekiyor. Bölgede hava çok soğuk, şartlar çok zor." ifadelerini kullandı.

Çadır kent ve konteyner kentlerle devletin depremzedelerin yanında olduğunu kaydeden Balcı, şunları aktardı:

"Buradaki ekiplerimiz, içinde mutfağı, banyosu, tuvaleti bulunan, ısıtması kolay, bir ailenin rahatça barınabileceği prefabrik evler yapıyor. Evler tamamlanınca deprem bölgesine doğru yola çıkıyor. Vatandaşlarımıza alışık oldukları sıcak yuvalarını unutturamayız elbette ama biraz olsun içlerini ısıtabilirsek ne mutlu bize."

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı Prefabrik Ev