Altındağ'dan çello ve keman sesleri yükselecek

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediyesinin, Çocuk Sanat Dostları Topluluğunun katkılarıyla gerçekleştirdiği "Her Çocuğa Sanat" projesi kapsamında 25 çello, 25 keman ve 50 koro olmak üzere, 8 yaşında 100 çocuğa müzik eğitimi verilecek

ANKARA Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB), Çocuk Sanat Dostları Topluluğunun katkılarıyla Altındağ'da gerçekleştireceği "Her Çocuğa Sanat" projesi kapsamında, 100 çocuğa müzik eğitimi verilecek.

ABB'nin, "Her Çocuğa Sanat" projesi kapsamında, 100 dezavantajlı çocuğu müzikle tanıştıracağı projenin tanıtımı Altındağ Gençlik Merkezi'nde yapıldı.

ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Serkan Yorgancılar, proje ile Ankara'nın sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerinde yaşayan çocuklara sanat eğitimi verileceğini söyledi.

Proje kapsamında, seçilen 100 çocuğun, profesyonel eğitmen ve akademisyenlerden eğitim alacağını vurgulayan Yorgancılar, eğitimlerin bir yıl boyunca haftada 3 gün gerçekleştirileceğini bildirdi.

Çocuk Sanat Dostları Topluluğunun katkılarıyla hayata geçirilecek proje kapsamında, çocuklardan 25'inin çello, 25'inin keman ve 50'sinin koro eğitimi alacağını vurgulayan Yorgancılar, "Altındağ'dan keman ve çello sesleri yükselecek." dedi.

Devlet Opera ve Balesi Allegra Ensemble Grubunun da bir yaylı orkestra dinletisi sunduğu tanıtım toplantısında, çocuklara kemanları ve çelloları da ücretsiz olarak dağıtıldı.

ABB çello keman