Ambiyans Fuarcılık ve GEEM'den iş birliği

TAKİP ET

Gelişen Ev ve Yaşam Eşyası Markaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çığır Şahin: - "Ev ve mutfak eşyası sektörü, 2022 yılının ilk 5 ayını 1,42 milyar dolar ihracat ve yüzde 4,5'lik bir büyüme ile kapattı. Önümüzdeki dönem sektöre seviye atlatabilecek en önemli adım ise birim ihracat değerinin yukarıya çekilmesi olarak görülüyor" - Ambiyans Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tıraş: - "Sektörün önemli kuruluşlarından olan GEEM ile iş birliği oluşturduk. Hep birlikte gücümüzü birleştirip Türk markalarını dünyaya tanıtacağız"

Sektörde markaları katma değerli üretime teşvik etmek, ticarete yönlendirmek ve istihdam sağlamak amacıyla çalışmalarını yürüten Gelişen Ev ve Yaşam Eşyası Markaları Derneği (GEEM), ev ve mutfak ürünleri fuarı Ambiyans Fuarcılık ile iş birliğine gitti.

İş birliğinin duyurulması amacıyla İstanbul'da düzenlenen toplantıda, yerli marka değeri oluşturmak ve Türk ürünü algısının önemi vurgulandı.

Toplantıda konuşan GEEM Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çığır Şahin, GEEM olarak, ülkeye ve sektöre hizmet için kurulduklarını, ülkenin tanıtımına her anlamda, her operasyonda katkı sunmayı ilke edindiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Ev ve mutfak eşyası sektörü, 2022 yılının ilk 5 ayını 1,42 milyar dolar ihracat ve yüzde 4,5'lik bir büyüme ile kapattı. Önümüzdeki dönem sektöre seviye atlatabilecek en önemli adım ise birim ihracat değerinin yukarıya çekilmesi olarak görülüyor. Birim/kilogram başına ihracat değerimiz şu an 3,7 dolar seviyelerinde. İhracat birim fiyatının 5 doların üzerine çıkarılması ve ihracat miktarının korunarak birim ihracat değerini bu seviyenin üzerine taşıyarak ilk 3 ihracatçı ülke arasında yerimizi sabitleyebiliriz."

Şahin, daha niş alanlarda daha akıllıca üreterek kendilerine farklı rekabet alanı yaratmaları gerektiğini ifade ederek, "Göreceksiniz, yakın gelecekte fırsatları değerlendirerek dünyanın önde gelen ev ve yaşam alanlarında olacağız. Beyaz Saray'da, Buckingham Sarayı'nda ihtiyacı Türk markaları karşılayacak. Uluslararası arenada kabul gören yurt dışı fuarlarında katılımcı oranı en yüksek ülkelerden biri olduğumuzu ve sürekli ilk 3 arasında yer aldığımızı biliyor musunuz?" diye konuştu.

Bu yıl gerçekleştirilecek Ambiyans Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı'nın, pek çok sektör için yeni iş ve iş birliği fırsatları sunacağını aktaran Şahin, bu güç birliğinin yerli üreticilerin ve markaların yurt dışı bağlantıları için de önemli bir adım olacağını vurguladı.

- "Hep birlikte gücümüzü birleştirdik"

Ambiyans Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tıraş da organize ettikleri fuarların dünya fuarları arasında ilk üçte yer aldığını, öncelikli hedeflerinin dünyanın dört bir yanından profesyonel satın alma yetkilileri ile kanaat önderlerinin ziyaret edeceği "İhracat Platformu ve Merkezi" oluşturmak olduğunu söyledi.

Bu strateji kapsamında yerli üretimin artırılmasının teşvik edileceğini ve markaların da uluslararası pazarlarla buluşma fırsatı yakalayacağını aktaran Tıraş, şu değerlendirmede bulundu:

"Ayrıca, Türkiye'de üretim yapan yerli ve yabancı küresel markaların yanı sıra ürün ve teknolojileriyle dış pazarlardan pay almayı hedefleyen işletmeler için de önemli fırsatlar oluşturacağız. 100 bin metrekarelik alanda düzenleyeceğimiz fuara 400'den fazla seçkin katılımcı ve yönetici, 20 binden fazla yerli ve 5 binden fazla yabancı ziyaretçi bekliyoruz.

Özellikle global arenada Türk markalarının önemi her geçen gün artıyor. Son yıllarda büyüme gösteren ihracat oranlarına destek amaçlı Ambiyans Ev ve Mutfak Ürünleri İhracat Fuarı kapsamında özel bir ihracat ekibi kuruldu."

Tıraş, Cumhuriyetin 100. yıl dönümü dolayısıyla Türk üreticilerini desteklemek adına, eylül ayındaki fuara katılım gösterecek markalara mart ayındaki fuar için ücretsiz katılım imkanı sağlayacaklarını bildirdi.

Sektörün önemli kuruluşlarından olan GEEM ile iş birliği oluşturduklarını ifade eden Tıraş, "Hep birlikte gücümüzü birleştirip Türk markalarını dünyaya tanıtacağız." dedi.

Ambiyans Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tıraş Gelişen Ev ve Yaşam Eşyası Markaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çığır Şahin