Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi, partisinin Ankara Olağan İl Kongresinde konuştu:

TAKİP ET

"(Altılı masa) Yolsuzlukla mücadele edeceğinizi, hak yemeyeceğinizi, adil olacağınızı söylüyorsunuz. Eğer çok samimiyseniz yolsuzlukların ve haksızlıkların karşısındaysanız işe ilk önce kendinizden başlayın"

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve altılı masaya çağrıda bulunarak, "Yolsuzlukla mücadele edeceğinizi, hak yemeyeceğinizi, adil olacağınızı söylüyorsunuz. Eğer çok samimiyseniz yolsuzlukların ve haksızlıkların karşısındaysanız işe ilk önce kendinizden başlayın." dedi.

Partisinin Mamak 75. Yıl Cumhuriyet Amfi Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen Olağan İl Kongresinde konuşan Çelebi, Anavatan Partisi olarak geçmişin tecrübesi, geleceğin enerjisiyle 2023 seçimlerine hazır olduklarını belirtti.

Parti olarak son bir yılda üye sayılarını yüzde 200 artırdıklarını söyleyen Çelebi, "Partimiz, kurucu genel başkanımız rahmetli Turgut Özal'ın da her zaman dediği gibi 21'inci yüzyıla damgasını vuracaktır. Türkiye Yüzyılı'nda tecrübemiz ve bilgi birikimimizle biz de yer alacağız. 1983'te rotamızı ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine nasıl çevirdiysek gene aynı rota doğrultusunda, aynı azim ve kararlılıkla daha da güçlü yol alacağız." diye konuştu.

Çelebi, Turgut Özal'ın afişlerini astırmadığı gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi. İmamoğlu'nun yolsuzluk yaptığını iddia eden Çelebi, "Yolsuzluğun adı 'reklam panoları.' Reklam panoları aracılığıyla bizi, devleti, tüyü bitmemiş yetimin hakkını sömürdün. Senin ve çetenin yaptığı yolsuzlukları biz anlatacağız, bunları tüm milletimizle paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve altılı masaya da çağrıda bulunan Çelebi, şunları kaydetti:

"Yolsuzlukla mücadele edeceğinizi, hak yemeyeceğinizi, adil olacağınızı söylüyorsunuz. Eğer çok samimiyseniz yolsuzlukların ve haksızlıkların karşısındaysanız işe ilk önce kendinizden başlayın. İlk önce İstanbul Büyükşehir, Ankara Büyükşehir ve tüm CHP'li belediyelerdeki yolsuzluklarla ilgili bir çalışmada bulunmanızı öneriyorum ve açıklama yapmanızı talep ediyorum. Önce bu konulara açıklık getirilsin."

Anavatan Partisi Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi