Ankara'da bitişiğindeki inşaat çalışması nedeniyle boşaltılan binalarda oturanlar evlerine girmeyi bekliyor

TAKİP ET

Ankara'da bitişiğindeki inşaat çalışmasında hasar gördüğü için boşaltılan 34 hanenin bulunduğu 2 binanın sakinleri...

Ankara'da bitişiğindeki inşaat çalışmasında hasar gördüğü için boşaltılan 34 hanenin bulunduğu 2 binanın sakinleri evlerine girmeyi bekliyor.

Mamak ilçesi Fahri Korutürk Mahallesi 881. Sokak'ta inşaat için temel kazma çalışmaları yapılan alanın bitişiğindeki Aşılı ve Gül Hatun apartmanlarında dün saat 19.30 sıralarında ses gelmesi üzerine tahliye edilen bina sakinlerinin bekleyişi sürüyor.

İnşaat çalışmaları nedeniyle binanın temel kısmında göçükler oluşurken, göçüğün oluştuğu alana ise iş makinesiyle dolgu yapıldı. Hasar gören 2 bina güvenlik nedeniyle boşaltılırken, bu sabah da çöken alana güçlendirme duvarı yapımına başlandı.

İnşaat firması yetkilileri 2 binanın tabanındaki kanalizasyon sisteminin mevzuata uygun yapılmadığını ve su sızıntısı nedeniyle tabanda gevşeklik olduğunu ileri sürerken, boşaltılan binanın sakinleri ise gerekli güvenlik önlemi alınmadan inşaat çalışması başlatıldığını belirtti.

11 yıldır Aşılı apartmanında oturduğunu ifade eden Songül Aygün, AA muhabirine, "Burada inşaat başladığından beri sürekli uyarıda bulunduk, 'önlem alın' dedik ama dinlemediler. Kazdılar kazdılar, dün gece de sesler geldi. Kimse kimseyi dinlemedi. Bizim binada 17 daire var hepimiz dışarıdayız şimdi. Bir an önce buraya ne yapacaklarsa yapsınlar bizler de evlerimize dönelim. Zaten depremin korkusu üzerimizde, bunu da yaşayınca psikolojimiz iyice bozuldu." diye konuştu.

Gül Hatun apartmanında oturan Kenan Tuğ ise evlerinin otopark kısmında çöküntü yaşandığını belirterek, çok korktuklarını söyledi.

Mahalle sakinlerinden Bektaş Kemeç de denetim eksikliğinden şikayetçi oldu.

Daha önceki inşaatlarda böyle bir durumla karşılaşmadıklarını belirten Kemeç, "Buraya ruhsatı veren kabahatli. Gelip inceleme yapmaz mı insan? Yazık günah bu insanlara geceden beri dışarıdalar, herkes eşine dostuna gitti. Kimsenin can güvenliği yok." dedi.

DEPREM Mamak